KANCELARKA MERKEL: Ostanite kod kuće, suzdržite se druženja i putovanja

Kancelarka Angela Merkel upozorila je Nijemce da ostanu kod kuće i smanje sve nepotrebne kontakte i putovanja nakon što je u zemlji ponovno oboren novi dnevni rekord novozaraženih.

Izvor: Media servis

Broj preminulih s dijagonozom COVIDA u zemlji je u subotu premašio 10.000.

“Znanost nam govori da širenje virusa izravno ovisi o broju kontakata koje svatko od nas ostvari” upozorava njemačka kancelaraka.”Molim vas da se sastajete sa što manje ljudi, bilo vani ili kod kuće. Molim vas da se suzdržite od bilo kakvog putovanja koje stvarno nije potrebno, bilo kakve proslave koja nije potrebna, molim vas ostanite kod kuće kad god je to moguće”, apelirala je Merkel.

Porast broja zaraženih potaknuo je uvođenje mjera diljem zemlje. Zasad je donošenje odluka o mjerama prepušteno lokalnim i regionalnim vlastima, ali mnogi pozivaju na povrataka nacionalnog restirkcija donesenih početkom epidemije.

Berlin, glavni grad i jedno od glavnih žarišta virusa u zemlji, u subotu je uveo nove mjere, propisujući obvezu nošenja zaštitnih maski za lice na javnim prostorima i na određenim prometnim ulicama te u trgovačkim centrima, a tisuću policajaca nadzire provođenje mjera.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!