RECEPT: Rudolph van Veen- slana torta od salate s krem sirom i trganom piletinom
Autor brojnih kuharica, član žirija prestižnih međunarodnih kulinarskih natjecanja i omiljeno lice 24Kitchen kanala, Rudolph van Veen. bio je u Zagrebu i ponudio odličan recept.
Ukusna salata od trgane piletine i krem sira u obliku slane torte. Bilo da želite privući pažnju gostima za stolom, poslužiti ukusan zalogaj na romantičnom spoju ili pak tražite ideju za neuobičajenu rođendansku tortu – ovo je recept za vas!
Ostatke kuhane ili pečene piletine iskoristite za pripremu kremaste slane torte. Budite maštoviti prilikom ukrašavanja ovog kulinarskog remek-djela.
Za 6 – 8 ljudi
Sastojci:
2 pileća batka
12 šnita kruha
1 žlica majoneze
1 žlica senfa
500 g krem sira
50 g crème fraiche
1 jaje (tvrdo kuhano/8 minuta)
1 narančasta paprika
1 kiseli krastavac
50 g ribanog sira
1 vezica svježeg vlasca
Sol i papar
Mala vezica svježih rotkvica (cijelih)
Šaka žutih i crvenih cherry rajčica
1 obična grbaštica
Priprema:
Koristite kalup za tortu bez dna kako biste je lakše izradili. Uklonite koru sa šnita kruha i izrežite tri kruga promjera 15-20 cm. Piletinu uz pomoć dvije vilice razvucite na male komadiće. Pomiješajte je s majonezom, senfom, polovicom krem sira i crème fraicheom.
U salatu dodajte ribani sir, papriku narezanu na kockice, kiseli krastavac i tvrdo kuhano jaje, posolite i zapaprite po želji. Ovo će poslužiti kao nadjev vaše slane torte.
Stavite kalup za tortu na tanjur za posluživanje i počnite s izradom slojeva za koje ćete koristiti pripremljene šnite kruha. Naizmjence dodajte sloj kruha pa sloj pileće krem salate. Prekrijte cijelu tortu slojem običnog krem sira.
Ukrasite ovo kulinarsko remek-djelo grančicama svježeg vlasca sa strane te cherry rajčicama, rotkvicama i običnom grbašticom. Pustite da se u hladnjaku torta stisne barem barem sat vremena prije posluživanja.