RECEPT: Rudolph van Veen- slana torta od salate s krem sirom i trganom piletinom

Autor brojnih kuharica, član žirija prestižnih međunarodnih kulinarskih natjecanja i omiljeno lice 24Kitchen kanala, Rudolph van Veen. bio je u Zagrebu i ponudio odličan recept.

Ukusna salata od trgane piletine i krem sira u obliku slane torte. Bilo da želite privući pažnju gostima za stolom, poslužiti ukusan zalogaj na romantičnom spoju ili pak tražite ideju za neuobičajenu rođendansku tortu – ovo je recept za vas!

Ostatke kuhane ili pečene piletine iskoristite za pripremu kremaste slane torte. Budite maštoviti prilikom ukrašavanja ovog kulinarskog remek-djela.

Za 6 – 8 ljudi

Sastojci:

2 pileća batka

12 šnita kruha

1 žlica majoneze

1 žlica senfa

500 g krem ​​sira

50 g crème fraiche

1 jaje (tvrdo kuhano/8 minuta)

1 narančasta paprika

1 kiseli krastavac

50 g ribanog sira

1 vezica svježeg vlasca

Sol i papar

Mala vezica svježih rotkvica (cijelih)

Šaka žutih i crvenih cherry rajčica

1 obična grbaštica

Priprema:

Koristite kalup za tortu bez dna kako biste je lakše izradili. Uklonite koru sa šnita kruha i izrežite tri kruga promjera 15-20 cm. Piletinu uz pomoć dvije vilice razvucite na male komadiće. Pomiješajte je s majonezom, senfom, polovicom krem ​​sira i crème fraicheom.

U salatu dodajte ribani sir, papriku narezanu na kockice, kiseli krastavac i tvrdo kuhano jaje, posolite i zapaprite po želji. Ovo će poslužiti kao nadjev vaše slane torte.

Stavite kalup za tortu na tanjur za posluživanje i počnite s izradom slojeva za koje ćete koristiti pripremljene šnite kruha. Naizmjence dodajte sloj kruha pa sloj pileće krem salate. Prekrijte cijelu tortu slojem običnog krem ​​sira.

Ukrasite ovo kulinarsko remek-djelo grančicama svježeg vlasca sa strane te cherry rajčicama, rotkvicama i običnom grbašticom. Pustite da se u hladnjaku torta stisne barem barem sat vremena prije posluživanja.