PERKOVIĆ OTVORILA SEZONU: Razočarana ponašanjem bacačica – evo zašto

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Najbolja hrvatska i svjetska bacačica kugle Sandra Perković već tradicionalno je otvorila sezonu na Zimskom bacačkom kupu u Splitu.

Piše: Niko Babajko (Media servis)

Perković je prvi puta nakon pet godina otvorila sezonu hicem ispod 70 metara, ali je njen najbolji hitac na Kupu od 68,44 metara bio dovoljan za najbolji svjetski rezultat u ovoj godini.
Nakon natjecanja Perković je objasnila da kugla nije išla preko 70 metara zbog teških vremenskih uvjeta.

„Zadovoljna sam što sam bacila World lead. Uvjeti nisu baš bili fantastični, imali smo problema zadnjih tjedan dana zbog uvjeta i snijega kojeg je bilo u Splitu. Nismo mogli napraviti taj završni “glanc” zato sam danas bila malo izgubljena u tehnici. Ali, prvi i najvažniji cilj koji smo planirali za ovo natjecanje je baciti World lead. To sam bacila i idemo dalje“, rekla je Perković.

Naša najbolja atletičarka bila je razočarana i ponašanjem ostalih natjecateljica u Splitu.

„Moram dat opasku da djevojke s kojima sam bacala su totalno neprofesionalne. Razumijem da su one mlade i da trebaju stasati u velike bacačice, ali mislim da se treba pokazati respekt prema dvostrukoj Olimpijskoj pobjednici koja baca tu i ganja rezultat na razini preko 70 metara i bori se s cijelim svijetom a dolazi iz Hrvatske. One su bacačice Hrvatske, tako da me to malo razočaralo ali to ne govori o sportašicama, već o njihovim trenerima i voditeljima koji su dopustili da se djevojke tako ponašaju na današnjem natjecanju“, izjavila je Perković i objasnila u čemu je bila stvar.

„Nije profesionalna atmosfera. Ja kao velika bacačica koja treba imati koncentraciju, mir i fokus ne može se koncentrirati kad ulazi u krug i kad netko dobacuje, javlja se na telefon, šalje poruke, smješka se…Ni na jednom velikom natjecanju nisam to doživjela, zato sam malo iznenađena s ovim svime. Na velikim prvenstvima bacam sa 100 posto profesionalnim djevojkama, pa me ovo izbaci iz cipela, ali sve je to škola za dalje“, zaključila je Sandra.