GRMOJA O AFERI “SOFTVER”: Nije to prva afera u kojoj DORH nije odradio svoj posao

Aktivnosti saborskih zastupnika trenutno su okrenute ka aferi “Softver” i njenim akterima. MOST-ovci tako prikupljaju potpise za raspravu o izvješću glavne državne odvjetnice jer, kako kažu, ispada da je DORH propustio poduzeti radnje kojima bi razotkrio novu korupcijsku aferu.

Izvor: Media servis

Nikola Grmoja: “Mislim da je ovo pravi model odnosno alat da se progovori o postupanju Glavnog državnog odvjetništva koje je okrenulo oči od ove afere u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova gdje nam se dogodilo da Ured europskog javnog tužitelja istražuje tu aferu, da bude uhićena bivša ministrica i članica predsjedništva HDZ-a, a da DORH zapravo ništa nije napravio.”

Zbog afere “Softver” Grmoja Vladu traži i da razriješi ravnatelja SAFU-a, uhićenog Tomislava Petrica, ali i pokrene opoziv glavne državne odvjetnice.

“Jer ovo nije prva afera u kojoj DORH nije odradio svoj posao, a da nakon toga, i vidljivo je to iz reakcija premijera prema medijima i novinarima, da sam premijer koji se više ne može vaditi na to da je ovo Sanaderov HDZ, ovo je Plenkovićev HDZ… Ovo su njegovi ljudi. On ih je birao, on ih je štitio, a što je najgore, on ih i dalje štiti.”

Unatoč još jednoj aferi koja će sigurno dodatno ocrniti stranku, u HDZ-u se ne daju. Na novinarska pitanja o eventualnim posljedicama uhićenja Gabrijele Žalac na povlačenje europskog novca, HDZ-ov saborski zastupnik Damir Habijan istaknuo je da je isplaćena prva, oko 800 milijuna eura teška tranša europskih sredstava za Plan oporavka i otpornosti.

“Dakle, da nešto nije uredu sumnjam da bi do te akontacije došlo. Hrvatskoj je, kao što znate, u narednih 10 godina na raspolaganju 25 milijardi eura… što je zasigurno veliki uspjeh ove Vlade. Prema tome, dovoditi u pitanje sumnju u funkcioniranje sredstava odnosno financiranje putem EU fondova je doista deplasirano u ovom trenutku.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!