VIJEĆNIK IVAN DOKŠA: Gradonačelniče Tomašević, ukinite vijeća bez ovlasti i opet uštedite!

Ivan Dokša, poznati aktivist i vijećnik u VGČ Sesvete, skrenuo je, kako kaže, opet pozornost na beznačajnost i nebitnost vijećnika, pa je u svezi s tim poslao apel gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću da ukine viječa bez ovlasti.

Na facebooku Dokša piše:

/GRADONAČELNIČE, UKINITE VIJEĆA BEZ OVLASTI/

Na jučerašnjoj 6. sjednici Vijeća gradske četvrti Sesvete još jednom sam govorom skrenuo pozornost svim vijećnicima, bez obzira iz koje stranke dolaze na našu beznačajnost i nebitnost.

Obratio sam se svim kolegicama i kolegama sa željom i nadom da će napokon shvatiti važnost onoga što govorim, a to je da su Vijeća s ovakvim ovlastima i financijskim sredstvima beznačajna i nepotrebna. Takva vijeća sam u svom izlaganju nazvao farsom, cirkusom i jednom običnom lakrdijom/debatnim klubom.

Sjedimo u klubu koji o ničemu ne odlučuje, klubu koji samo preuzima odgovornost za nedjela i propuste onih na višoj instanci. Naš “klub” ne može realizirati nikakve ozbiljnije radove i pokrenuti projekte. Mi smo samo skupina ljudi koja debatira, koja nema apsolutno nikakve ovlasti, a o financijama nema smisla niti govoriti. Premalo je redaka s kojima bih mogao opisati svu gorčinu i jad koje osjećam zbog nemogućnosti da se išta učini i pokrene.

Pozvao sam sve kolegice i kolege vijećnike da glasaju protiv prijedloga zaključka o donošenju prioriteta komunalnih aktivnosti gradske četvrti Sesvete, a to sam učinio jer gospoda iz grada nisu uvažila, odnosno u plan uvrstila apsolutno niti jednu potrebu koja dolazi s područja naših Mjesnih odbora.

Osobno sam se nadao promjenama te sam i sam u drugom krugu izbora za gradonačelnika podržao gospodina Tomaševića. Mislio sam da će doći do nekakvih promjena, Međutim, nema niti naznaka da bi se u skorije vrijeme nešto značajno moglo promijeniti. Bio sam uvjeren da će se ići u smjeru decentralizacije upravljanja gradom, da će se Vijećima dati toliko potrebne ovlasti kako bi se nešto konačno moglo napraviti. Nažalost, ostajemo na debatiranju, gomili bespotrebne pairologije o kojoj tobože trebamo raspravljati i sve stoji na davanju mišljenja, a to mišljenje ionako nitko nikada ne uvažava, niti je ono relevantno bilo kome.

Posljednje retke ovog posta iskoristit ću da pozovem gradonačelnika Tomaševića, ali i njegove najbliže suradnike neka razmisle o potrebi postojanja ovakvih Vijeća i koja je uopće njihova svrha?

Po mome sudu mi smo konstituirani samo kako bismo preuzeli odgovornost za vaše nečinjenje, a zauzvrat, odnosno kao naknadu/nagradu za to pljuvanje, a ponekad čak i omalovažavanje, dobijemo tih parstotinjak kuna. Strankama pak ovakva Vijeća dobro dođu za nagrađivanje “poslušnih pasa”, mjesto u Vijeću onima koji su dobro služili se daje kao keksić za nagradu.

Dobro razmislite o reustroju i reorganizaciji. Ovakva Vijeća ne služe ničemu i nikome i sama su sebi svrha. Također, vidim da je gradonačelniku fokus na štednji pa mu predlažem da ukine ove debatne klubove čiji sam i sam član i na taj način dodatno uštedi, jer to je ionako jedino što on zna i umije.

Ivan Dokša – Nezavisna lista Vesna Škare Ožbolt
Vijećnik u VGČ Sesvete

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!