MILIJAN BRKIĆ: Nadam se da je Mesić legalist, a ne Che Guevara i da će poštovati odluku

milijan brkić

Od jutra su zasjedala glavna stranačka tijela HDZ-a. Okupljanje je održano u jeku političkih potresa, od afere konzultantica preko odnosa s Mostom pa do nedavnih problena s kvorumom u saboru, a uoči izbornog Općeg sabora stranke.

Još uoči Predsjedništva stranke čelnik Tomislav Karamarko je poslao poruku da stranka nije podijeljena.

“Stranka je ogromna, zar mislite da svi mislimo o svemu, zar mislite da idemo zajedno na piknik, kino, kazalište ne, sigurno ne. Ali ljudi obavljaju svoje zadaće savjesno”, prenosi Media servis.

Na pitanje hoće li smijeniti predsjednika Kluba HDZ-a Šukera, Karamarko je odgovorio – sve su opcije moguće, dok je sam Šuker uoči Predsjedništva rekao da o tome ne zna ništa, a stanje ocijenio odličnim.

Jedna od današnjih tema HDZ-ovaca je bilo kažnjavanje za nedolazak na radno mjesto. Na opasku da su o tome HDZ-ovci pričali na stranačkim skupovima umjesto da sjede u Saboru, Milijan Brkić je rekao da je to stvar prioriteta.

“Ja sam rekao da su obaveze nazočnima na sastancima i obaveze koje imaju nazočni na sastancima radnih tijela Sabora, onim raspravama koje imaju na pojedinačnim raspravama, i za vrijeme izglasavanja zakonskih rješenja i prijedloga sve ostalo će saborski zastupnici svoje poslove i aktivnosti optimizirati na način da budu tamo gdje su najpotrebniji,” rekao je Brkić.

Na opći Sabor stranke ide se s prijedlogom da se osim predsjednika stranke i čelnici nižih razina biraju jedan član, jedan glas, a ide i prijedlog da se onemogući gomilanje funkcija na način da se ne omogući sjedenje u više NO.

Brkić se osvrnuo i na odluku Saboru o ukidanju Mesićevog ureda, on očekuje da bivši predsjednik poštuje tu odluku. Mesić je valjda legalist, a ne Che Guevara, zaključio je Brkić. Govoreći o aktualnoj temi prijevremenih izbora, Brkić je rekao da oni nisu za to i da je to preskup korak za Hrvatsku.