KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: 14 novozaraženih, ukupno 496 oboljelih – broj novih opada

U Hrvatskoj je broj pozitivnih na koronavirus od jutros porastao još za 14 pa je ukupno sada 495 oboljelih od koronavirusa.

U 24 sata to je povećanje od 53 bolesnika.

Ministar Vili Beroš je Hini ranije potvrdio da je u Hrvatskoj druga osoba preminula zbog koronavirusa. Na respiratoru je 8 bolesnika.

Prerano je za procijeniti je li broj oboljelih počeo opadati, kaže ministar Beroš, ali ostaje činjenica da je u posljednja tri dana broj oboljelih padao sa 71 na 69 pa na 63, a danas je bolest potvrđena kod 53 bolesnika.

“Ako se svi budu držali propisanih mjera, bit će potrebe za sve manje restriktivnih mjera, čak se mogu i ublažavati. Držite razmak, slušajte upute… Bit će sve manje potrebe za ograničenjima”, poručio je ministar Davor Božinović.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić kazala je da su u pripremi laboratoriji u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu i na Rebru. ”U Rijeci se uhodavaju. Imamo zahtjeve iz Zadra i Varaždina”, rekla je Markotić.

Ministar Božinović govorio je o novim mjerama za vozače kamiona:

‘Odlučili smo donekle liberalizirati postupak vezan za hrvatske i strane državljane koji voze za hrvatske poslodavce. Oni nakon utovara i istovara sada mogu koristiti samoizolaciju u vlastitom domu”, rekao je Božinović. Oni vozači koji u izolaciji ne mogu biti u vlastitim kućama, i dalje će moći koristit karantene koje organizira država. Vozači koji između dviju vožnji imaju manje od 24 sata, to su vrijeme dužni provesti u kabini vozila parkiranog na parkiralištu poslodavca”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!