I TO JE MOGUĆE: HDZ-ov župan Žinić unatoč koronavirusu priprema svadbu sina

Ivo Žinić, župan Sisačko moslavačke županije, priprema svadbu svoga sina i ne brine, čini se, o koronavirusu, a svadba bi trebala biti 30. svibnja.

O tome da se svadba priprema doznaje Otvoreno.hr od izvora iz HDZ-a koji tvrdi kako je župan po Sunji osobno dijelio pozivnice, te kako se očekuje 700 uzvanika.

Ivo Žinić je u izjavi za javnost pojašnjavao okupljanje za vrijeme mjera u borbi protiv koronavirusa, kada je policija prekinula druženje, ali nije rekao kako svadbe neće biti.

Ovo je njegovo priopćenje:

“Moj sin Dario Žinić, zamjenik gradonačelnika Grada Gline, koji je načelnik stožera civilne zaštite Grada Gline organizirao je radnu akciju sa svojim prijateljima i rođacima u subotu dana 21.03.2020.g. na imanju mog oca Stjepana Žinića na uređivanju okućnice i imanja budući 30.05.2020.g. ima svadbu u tom selu.

Dakle radilo se o poslovima na privatnom imanju na kojem je pored Daria bilo još 6 osoba koje su radile na čišćenju i uređenju okoliša gdje je u svakom trenutku vođena briga o naputcima o socijalnoj distanci.

Nakon toga imali smo večeru u Hrvatskoj korablji (drvenoj kući) na susjednoj parceli koja je u vlasništvu Zavičajnog kluba gdje imamo prostor za sastanke i druženja kako bismo u potpunosti mogli zadovoljiti mjere socijalnog distanciranja.

Žinićev sin podnio ostavku: ‘Svojom neopreznošću ugrozio sam građane Gline, nisam dobro promislio’
Predsjednik Zavičajnog sam ja već 21 godinu kroz koji promoviramo i čuvamo narodnu baštinu našeg kraja.

Za vrijeme večere dolazi policija koja je rekla kako imaju dojavu o javnom okupljanju. Policajce smo pozvali u kuću kako bi vidjeli da se ne radi o nikakvom javnom okupljanju već o večeri koju sam zajedno sa suprugom pripremio.

Nakon završetka večere otišli smo svojim kućama.

Radnu akciju organizirao je moj sin Dario, a mene zamolio da sa suprugom pripremimo večeru.”