ZVONO ZA UZBUNU: Indija premašila 7 milijuna zaraženih, Brazil ima više od 150 tisuća umrlih

Sve više zemalja dostiže neželjene brojke i ruši crne rekorde preminulih i zaraženih koronavirusom dok se pandemija i dalje ubrzano širi. Indija je premašila 7 milijuna zaraženih i tako učvrstila drugo mjesto na nezavidnoj listi ukupno oboljelih.

Izvor: Media servis

Drugi po broju smrtnosti je Brazil, koji ima više od 150 tisuća preminulih. Rusija, Irska, Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo imali su najveći dnevni skok oboljelih.

Francuzi strahuju da će vladajući slijediti primjer Španjolske i uvesti lockdowne za veće gradove. Očekuje se da će britanski premijer Boris Johnson sutra predstaviti strože mjere za otok, odnosno planove za trorazinski sustav lokalnih lockdowna.

Prema tome bi se ovisno o razini zaraze britanske regije našle u jednoj od tri razine ograničenja. Jedan od glavnih britanskih znanstvenika upozorio je da se zemlja nalazi na prekretnici, te da će broj oboljelih i preminulih rasti ako se ljudi neće pridržavati mjera.

U njemačkoj prijestolnici Berlinu je, pak, na snagu stupila mjera koja zabranjuje rad kafićima i restoranima nakon 23 sata.

Komentiraj