ZVONIMIR ŠOSTAR: Jedan ozbiljan grad umire, a bojim se iza Nove godine još jednog vala

Sve je veći broj zaraženih i hospitaliziranih, tu je i dramatično pismo HUBOL-a gdje tvrde da se zdravstveni sustav raspada te dodatni posao za liječnike obiteljske medicine koji poručuju ministru Viliju Berošu da će pristati na raspored dodatnog cijepljenja starijih od 65, ali da zbog toga neće biti u stanju brinuti o potrebama ostalih pacijenata.

Također tu je i pitanje povećanja broja korona kreveta te više punktova za testiranje i cijepljenje.

– Nažalost, ja vjerujem s obzirom na cijelu situaciju, da imamo vrlo niske brojke cijepljenih, da nas iza Nove godine čeka još jedan val jer antivakseri su iznimno snažni.

Ne rade dobro svojim prijateljima, sugrađanima i stanovnicima. Bojim se da kada se ovo malo stiša, bojim se da ćemo do 1. prosinca imati 10 tisuća mrtvih. Jedan ozbiljan grad umire, a ionako nas je malo, ističe u emisiji “U mreži prvog” Zvonimir Šostar iz NZJZ-a dr. Andrija Štampar ponavljajući da je drugi put cijepljenje – i to cijepljenje trećom dozom.

– Vidjet ćemo što budućnost donosi, što će regulatori u svijetu odlučiti i kakve će odluke donijeti. Šostar dodaje da će krenuti s cijepljenjem i vikendima.

– No pogledajte rezultate, cijepili su preko blagdana Svih svetih, 100 ljudi je došlo. Ima li to ikakvog smisla? Mi ćemo cijepiti vikendom na Velesajmu, ali mi smo prekomotni “da bi si vikend narušavali trivijalnom stvari kao što je cijepljenje”, dodaje.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!