ZVONIMIR MRŠIĆ: Uprava ne odlučuje hoće li neki dioničar zadržati ili prodati dionice

zvonimir mršić

“Uprava Podravke ni na koji način ne može odlučivati o tome hoće li ili ne neki od dioničara kupiti, zadržati ili prodati dionice. To je na odluci pojedinog dioničara bez obzira koliko dioničar bio veliki ili mali.”

To je poručio u razgovoru za Media servis predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić rekavši da su dionice te tvrtke bile jedne od najprodavanijih na Zagrebačkoj burzi, no da na trgovanje s njima nisu utjecali.

“Uloga je uprave da upravlja kompanijom i osigura profitabilnost”, rekao je Mršić. “Kao što je poznato, mi smo prošle godine isporučili povijesno najbolji rezultat s gotovo trostruko većom dobiti nego prethodne godine. Kontinuitet dobrih rezultata nastavio se i u prvom kvartalu ove godine gdje smo ponovno rasli u prodaji i povećali profitabilnost kompanije. Želimo apsolutno biti transparentni u onome što radimo, a na svakom dioničaru je, uključujući i RH kao najvećem dioničaru u našoj vlasničkoj strukturi je da odluči želi li biti dioničar Podravke ili želi prodati dionice Podravke”, rekao je Mršić za Media servis.

Na pitanje je li očekivao da će Vlada donijeti ovakvu odluku, Mršić je odgovorio:”Nije na nama da nešto očekujemo ili ne već da zakone koje donose Vlada ili Sabor primjenjujemo i poštujemo. Već se mjesecima o tome vodi javna rasprava treba li ili ne Podravku prodati i hoće li Vlada tu odluku donijeti. No kao što se vidi i po rezultatima, to nikako nije utjecalo na naše poslovanje”, rekao je Mršić rekavši da su poslovali značajnije bolje u odnosu na prvi kvartal prošle godine.”Mi smo jedino i isključivo posvećeni tome da upravljamo kompanijom, da kompanija isporučuje rezultat svojim dioničarima i to ćemo činiti i ubuduće u ovoj vlasničkoj strukturi ili nekoj drugoj vlasničkoj strukturi.”

Komentiraj