ZVJEZDOMANIJA: Zašto je Doris Dragović zabranjeno snimati?!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kada je Doris Dragović, splitska pjevačica, koja je nekada trebala i voljela novinare, a sada nerado daje intervjue, što je naravno njezino pravo, razgovarala za Story, odgovarajući na pitanje što ju u međuljudskim odnosima može najviše razočarati, a što razoružati, odgovorila je: „Najvažnije mi je poštovanje, a najodbojniji bahatost i primitivizam. No sreća što su u ovim godinama sva razočaranja i bure daleko iza mene. Mudrost i strpljenje učine svoje“.

Piše: Milivoj Pašiček

To reče Doris, dojuri u Zagreb, pjeva u glavnom gradu na dočeku, na Trgu bana Jelačića, što se  baš i ne može tek tako, i pogazi do dna ono što je rekla. Jer, Doris ne poštuje novinare koji rade svoj posao, ne poštuje snimatelje koji rade svoj posao. Doris diže nos u visine, tamo gore prema vršcima bahatosti, na trenutak se pogubi u svijetu primitivizma i zaboravi na mudrost na koju se poziva.

Jer, pazite, Doris, kažu iz njezine ekipe, neće dati izjavu za televiziju, a s tv prijenosom se ide uživo. Traži da joj se dostave pitanja unaprijed pa će vidjeti… I još nešto – stiže poruka da ju se ne snima kada se penje, kada uzlazi, kada dolazi, na pozornicu!

Očekujemo da ju nose na baldahinu, na nekoj kraljevskoj nosiljci, da možda slijeće s neke devete galaksije, da kraljica Torcide dolazi sa cijelom momčadi Hajduka… Kad ono, ništa od toga. Vidimo, Doris ima noge i na njima dolazi na pozornicu. Zašto je to zabranjeno snimiti i tko je Doris Dragović da se nju ne smije snimati kada se penje, dolazi, ili se katapultira na pozornicu?!

Usput, svjedočio sam kao novinar, urednik i glavni urednik mnogih novinskih izdanja trnovitom putu 56-godišnje pjevačice, koja je gradila karijeru tijekom 35 godina, dizala se i padala, i opet se dizala. Novinari su na tom putu i pomagali. I naravno da Doris još ima svoje mjesto u srcima poklonika glazbe koju promovira, da ima svoje zasluge u hrvatskoj zabavnoj glazbi, ali nužno joj je trezveno prizemljenje.

Već i zbog toga, da kada se već opet digla, ne padne i zauvijek, kao što je pala u svojoj novogodišnjoj predstavi prema novinarima koji obavljaju samo svoj posao.

I na kraju, za razliku od Doris Dragović i njezinog stožera, svi su drugi popularni i poznati izvođači, koji su zabavljali građane na dočeku Nove godine u Zagrebu, bili vrlo susretljivi. A nastupali su Gazde, Vatra, Tonči Huljić…

NOVO:

OGLASIO SE KARAMARKO: Evo njegove poruke o svom bogatstvu i pisanju “Nacionala” – čitajte OVDJE.

PISALI SMO:

OBOŽAVATELJI “OKUPIRALI” LISINSKI: Doris Dragović rasprodala i treći koncert! – čitajte OVDJE.