ZVER U IZBORNOJ UTRCI: Međimurju žele uzeti županijsku bolnicu – to je podlo, to je HDZ

Darko Zver oštro se protivi preuzimanju županijske bolnice. Najava da će Međimurci uskoro izgubiti svoju županijsku bolnicu, dodatna je potvrda teze kako je HDZ bacio svoje pandže na Međimurje, stoji u priopćenju Waves komunikacija koje prenosimo u cijelosti.

“Bolnicu je potrebno depolitizirati te racionalizirati poslovanje kroz transparentnost i digitalizaciju. Preuzimanje od strane države je upravno suprotno: novo kadroviranje, novi zaposlenici, novi troškovi i koruptivno upravljanje kakvog smo se od strane HDZ-a već nagledali u zadnjih tridesetak godina.

„Kao kandidat za župana oštro se protivim preuzimanju bolnice jer svi znamo da HDZ zanima kadroviranje i javna nabava, a ne briga o pacijentima. Nije slučajno da se koristi ovaj trenutak kad Međimurska županija kao osnivač bolnice nema župana koji bi im se javno suprotstavio i spriječio preuzimanje bolnice. To je podlo, ali to je HDZ“, ističe Darko Zver, kandidat za župana Međimurske županije i naglašava bojazan da sve ovo vodi tome da će Međimurci izgubiti mogućnosti liječenja u vlastitoj bolnici.

Predložio je da umjesto bolnice država preuzme liste čekanja i obvezu specijalizacije medicinskog osoblja kako bi naši Međimurci imali kvalitetnu uslugu i bez čekanja. „Kao budući župan zalagat ću se za uvođenje vaučera za one koji čekaju na specijalističke preglede, kojima bi se platilo privatno liječenje svima koji čekaju predugo“, predlaže Zver.

„Nerazumno bi bilo dati bolnicu u ruke državi koja je u neuspjelu sanaciju zdravstvenog sustava dosad ulupala 20 milijardi kuna, a svi se sjećamo da su prije nekoliko mjeseci veledrogerije prijetile kompletnom obustavom lijekova. Niti jedan od ministara zdravstva nije dosad uspio provesti reformu sustava, a najmanje je vjerojatno da će to baš Beroš napraviti“, izjavio je Darko Zver i podsjetio na slučaj Zadravec kao loš primjer kako Beroš i HDZ upravljaju zdravstvenim ustanovama.

Zver je naglasio kako zdravstvu može pomoći jedino reforma koja će imati fokus na rezanje nepotrebne administracije i skupih nabava potrošnog materijala te bolju organizaciju osoblja. Županijska bolnica mora prestati živjeti na dug i to se uz kvalitetno upravljanje može postići.”