ZORAN PRIIMORAC: Olimpijske igre treba odgoditi za 2021.

Međunarodni olimpijski odbor i dalje smatra da će se Olimpijske igre u Tokiju ovog ljeta ipak održati, iako se koronavirus nezaustavljivo širi.

Izvor: Media servis

Olimpijska baklja predana je u Ateni organizatorima, koji poručuju da je Tokio spreman, a prijepori kao što su termini kvalifikacija i nemogućnost treniranja većine sportaša kao da su gurnuti pod tepih.

Stolnotenisač Zoran Primorac osvajač je olimpijske medalje u Seulu i sedmerostruki sudionik najvećeg sportskog događaja na svijetu, a trenutno je predsjednik komisije za igrače u Svjetskoj stolnoteniskoj organizaciji. On nije zadovoljan u kojem smjeru to sve ide jer nema ni antidopinga, sportaši su izolaciji, a kvalifikacije tko zna kad će se održati.

„Moje je mišljenje da bi se igre trebala odgoditi kao što je to napravila UEFA s Europskim nogometnim prvenstvom. Znam da su to veliki financijski izdaci i da će MOO izgubiti veliki novac ali moramo gledati zdravlje sportaša koji su najbitniji“, rekao je za Media servis Zoran Primorac i još jednom naglasio da sportaši miruju, a Igre su vrlo brzo.

„Oni se za najvažniji događaj u svojoj karijeri spremaju četiri godine i ne bi bilo fer da dođu napola spremni ili da se možda ni ne kvalificiraju, a po kvaliteti su to zaslužili. Ponavljam, moje je mišljenje da se OI odgode za godinu dana“, smatra naš proslavljeni olimpijac.

Svima nam je ovo nešto novo, pa tako i Primorcu.„Nastojim ostati pozitivan, nadam da će sve proći OK i da će kratko trajati. Situacija nije ružičasta i da ćemo biti jaki i izdržati sve ovo“, rekao je Primorac.

Kao predsjednik komisije za igrače pri ITTF-u ima puno poziva od njegovih kolega, a domaće prilike prati iz sata u sat i kako kaže – vrijeme brzo prođe.

„Uglavnom smo svi doma i držimo se one „ostani doma“. Pratimo vijesti u Hrvatskoj i svijetu svaki dan“, poručio je Primorac.

Za kraj je Primorac, kojeg smo „uhvatili“ na trčanju po Sljemenu, uputio poruku svima nama.

„Bitno je da čuvamo živote najmilijih i najugroženijih, ostanemo doma, da ne ugrozimo druge i da izdržimo. Bit će nam teško jer nam se život dosta promijenio, ali mi smo jaki i siguran sam da ćemo mi to izdržati i da ovo neće dugo trajati“, za kraj je rekao Zoran Primorac.

Komentiraj