ZORAN MILANOVIĆ: Zdravko Marić zaslužio je izgon iz vlade, takvima treba reći: “Marš van!”

zoran milanović

“Po drugi put u jako kratkom mandatu Plenkovićeve vlade koalicijski partneri morali bi bez pogovora štititi posrnule i kompromitirane HDZ-ove ministre”, rekao je u ekskluzivnom razgovoru za Novi list bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Milanović je komentirao i sve okolnosti oko ministra Zdravka Marića zbog kojeg je i došlo do krize u Vladi.

“Slučaj ministra financija još je jedan primjer egzemplarnog balkanskog džeparenja, zloporabe javnog povjerenja i samoposluživanja javnim novcem. Konkretno, ministar je svojedobno dobio povlašteni kredit u HPB-u i to je za njegov trenutačni izgon iz Vlade”, rekao je za Novi list Milanović i nastavio:

“Argument da je tu sve bilo po propisima još je jedna kitica koju HDZ ispisuje u himni licemjerja. Neke od najvećih svinjarija učinjene su pod »kišobranom« propisa koje su ti isti protaganisti donosili sami za sebe. Politika imenuje »struku« da donosi pravilnike prema kojima politika dobiva povlaštene kredite.

Dakle, cijela država trpi teret zbog grčevite obrane jednog ministra koji je davno trebao biti potjeran iz Vlade. Ne govorim to zato što sam u usporedivim, ali blažim slučajevima kao premijer postupao kako se moralo, niti zato što se HDZ i dalje mjeri jednim, a SDP drugim kriterijima, nego prije svega zato što je ovo loše za Hrvatsku i javnu kulturu. Takvim bi tipovima trebalo jasno reći: Marš van! Onima, pak, koji ih štite trebalo bi pokazati žuti karton kao opomenu pred isključenje.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!