ZORAN MILANOVIĆ: U Hrvatskoj je na djelu projekt da se ljudima oduzme mozak – to je Plenković

“Nemam ja nikakve nesuvisle teze”, odgovorio je predsjednik RH Zoran Milanović premijeru Andreju Plenkoviću. “Moje izjave mogu biti istinite ili ne, a ne nesuvisle.”

“U Hrvatskoj je već dulje vrijeme na djelu i u praksi projekt da se ljudima oduzme mozak i volja za razmišljanjem, zaključivanjem, slaganjem – to je Plenković”, dodao je Milanović.

“Ne može svaki puta, možda možeš u HDZ-u, tako otrasti, ali reći da ja radim štetu Hrvatskoj u slučaju navijača u Grčkoj, je teza o kojoj možemo raspravljati. Ali je netočna, čak i pokvarena, ali apsolutno netočna. Čime to radim štetu? Evo, HDZ i Plenković rade štetu, kreteniziraju državu, ubijaju ljudima smisao za humor… Je li to teza? Idemo vidjeti je li točna”, nastavio je Milanović, kako javlja N1.

“Aristotel ne bi bolje to zamislio. Grliću Radmanu mozak ne može biti konzistentan dvije sekunde. Da sam ja razljutio grčke suce… Ovo grčko je sjajno. Mada je vjerojatno neka razina suca mogla donijeti odluku da se ljudima da sitnih 18 mjeseci. Članica EU ima pritvor – to je ćuza. 18 mjeseci protiv običnih huligana? Što se u tih 18 mjeseci mora dogoditi, drugovi i drugarice? Vojni rok u SFRJ nije trajao 18 mjeseci”, istaknuo je predsjednik govoreći o situaciji u kojoj su se našli uhićeni hrvatski navijači u Grčkoj.

“‘Ajde probajte u Hrvatskoj donijeti takav zakon i opravdati borbom protiv huligana. To su barabe koje treba suzbiti. Prošetajte Zagrebom, vidjet ćete milijardu grafita kojima se bezobrazno uništava tuđa imovina. Ide li se u pritvor za to?”, pita Milanović.

Dodaje da huligani najprije štete sami sebi. “Time se bavite. To je nasilje prema imovini, uništena fasada i razbijen prozor.”

Podsjetimo, novinari su pitali premijera Plenkovića za komentar izjave predsjednika Milanovića da će eventualno ranije raspuštanje Sabora i odustajanje od uobičajenih rokova za parlamentarne izbore- doživjeti kao prevaru

.Premijer je rekao da tu izjavu nije čuo te dodao da Milanović “govori toliko nesuvislih teza – od imenovanja u diplomaciji do štete našim državljanima u grčkim pritvorima do proruskog stava u zadnjih godinu i pol dana – da se mahom moramo baviti popravljanjem te štete”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!