ZORAN MILANOVIĆ: Rezultati govore da smo bili uspješni, a ova Vlada je sto dana zgubidana

zoran milanović

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, bio je za Praznik rada u Ronjgima kraj Rijeke, odakle je HDZ-ovu i Mostovu Vladu pozvao da odstupi i prepusti upravljanje državom onima koji znaju što rade.

“Dali smo im vremena, četiri mjeseca smo ih štedili, ali nakon ovih sto dana možemo slobodno reći: ovo je sto dana zgubidana. Mi nemamo Vladu, ona ne postoji: da bi upravljao moraš imati ideju, srce, razradu, provedbu – ništa od toga ja ne vidim. Ne mrzimo ih, nismo neprijatelji, ali oni ne rade, brate, ništa. Zato im poručujem: uhvatite se posla ili pustite nas da nastavimo raditi gdje smo stali”, rekao je je Milanović, a piše Novi list.

Milanović je ponovio da ekonomski rezultati za 2015. godinu jasno govore da je SDP-ova vlada četiri godine od Hrvatske stvarala jaču, otporniju zemlju s jačim imunitetom.

“Ti rezultati pokazuju da nismo bili neuspješni, da smo dobro znali što radimo”, rekao je Milanović.

Prije njega, skup su pozdravili predsjednici gradske i županijske organizacije SDP-a, Vojko Obersnel i Zlatko Komadina.

Obersnel je rekao da o Prvom maju neće govoriti vraćajući se samo stotinjak godina unatrag, kad se Praznik rada počeo slaviti, nego milijun i pol godina ranije.

“Tad je nastala opozicija palca i čovjek je mogao koristiti oruđe. Tako je nastao rad, a od rada su se razvijale sive moždane stanice i moderna civilizacija. Nažalost, kroz povijest pokazala se tendencija da neki žele gospodariti tim radom, a rezultat je da danas 0,7 posto stanovnika planete raspolaže s najvećim dijelom ljudskog bogatstva. Zato je važno slaviti rad, jer rad bez radnika je ništa”, rekao je Obersnel, koji je aktualnoj Vladi poručio i da “neće pasat” njihovo ukidanje slobode mišljenja, civilnog društva i medija.

Na njega se nadovezao Milanović, rekavši: “Moja šaka je mala, gradska, ali maloprije sam se rukovao sa čovjekom iz limene glazbe, to je prava šaka, radnička šaka, kakva je bila i šaka mog dide, koji je bio mršav i vretenast, ali je imao snažnu radničku šaku. Ta je generacija radila u teškim uvjetima, a danas se sve promijenilo, pa tako i radništvo. No, tko se tome ne prilagodi, tko ne shvati da se u 50 godina radništvo jako promijenilo, taj će zaostati”, poručio je Milanović.