ZORAN MILANOVIĆ: Pozvao sam na debatu i konačno je netko pristao – drago mi je ako ću se sučeliti s Plenkovićem

sdp, glavni odbor, milanović

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a Zoran Milanopvić obratio se članovima i rekao je, između ostalog, kako će nastaviti kurikularnu reformu, osvrnuo se na nedavne političke potrese, najavio je nastavak zaštite građana od banaka…

“Htjeli smo da se Sabor raspusti odmah, MOST je želio 15.7. i tome se priklonio HDZ. To je njihov zadnji koalicijski dogovor”, rekao je te dodao kako je s koalicijom koja je dogovorena s HSS-om zadovoljan. “Pozdravljam odluku HSS-a. Okupljamo široku narodnu koaliciju i idemo vratiti Hrvatsku na siguran smjer”, rekao je.

Pred novinarima je Milanović rekao kako “nastavljaju posao nakon čudnog intermezza od 6. mjeseci”, dodajući da je SDP-ova “narodna, široka, velika koalicija”, iz koje je izostavljena desnica, a “HDZ je desnica”. O izostavljanju laburista je rekao: “Naprosto je malo mjesta i njima želim osve najbolje na izborima, ako budu uvjerljivi mogu ući u Sabor… Ovo je najšira koalicija u hrvatskoj političkoj povijesti… Laburisti ovog puta će sami ili u koaliciji s nekim drugim, to je naša odluka.”

Šire je odgovoriio kada je upitan o problemu sa “švicarcima”. “Sabor je jednoglasno to donio. Sada se veselim kampanji u kojoj ćemo imati priliku govoriti o sadržaju, a ne galamiti i prizivati duhove prošlosti, s novim predsjednikom HDZ-a…Radujem što ćemo moći razgovarati o politikama, u tome smo mnogo jači od HDZ-a. Bit će puno mirnije i ne znam kako će to završiti za HDZ. Oni su napravili strahovit zaokret, ali meni se čini da je prividan”.

“U Europskoj se uniji odvijaju deseci i stotine procedura protiv država članica. Argumenti EK su u ovom slučaju općologija – da je to nepravedno prema bankama. Mi smatramo da je to bilo nepravedno i opasno za naše društve i ljude. To je postupak koji će trajati. Jasno je da će interesi krupnog kapitala, jakih i silnih, pokušati prevladati interese obitelji. Mi obiteljima ne govorimo kako će živjeti, što će jesti i kako će voditi život, ali … utjecat ćemo da ne daju zadnju lipu za otplatu stana”.

O mogućem sučeljavanju s Andrejom Plenkovićem kaže da mu je to drago: “Ja sam pozvao na debatu i konačno je netko na to pristao. Pravila praćenja kampanje su rigidna. Televizije izbjegavaju jedino relevantno sučeljavanje, a to je lidera ljevice i desnice. U raspravi o potici smo puno jači i iskusniji i, konačno nakon 9 godina je netko pristao”.

 

Izjasnio se i o programu Andreja Plenkovića: “HDZ nije mogao bez grube huškačke tenzije, a tog sad nema. Nisam gledao program, to je samo program za predsjednika HDZ-a, dakle, samo HDZ-a….Moraju se izjasniti kada on postane predsjednik, kada slože izborni program, tko su im partneri i koje vrijednosti zastupaju. Mi smo Narodna koalicija, oni nisu”.

 

 

 

Komentiraj