ZORAN MILANOVIĆ: Plenkovića znam, ima o Tuđmanu najgore mišljenje, lošije nego ja

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je u subotu u Splitu na svečanoj akademiji u povodu 20. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana istaknuo kako je Tuđman imao ne samo potporu naroda, nego i Katoličke crkve te da je bio istinski hrvatski suverenist koji je tu zadaću ispunio kada je trebalo.

Predsjednički kandidat Zoran Milanović mu je odgovorio iz Dubrovnika, sa svog skupa, te poručio kako Plenkjovića pozna četvrt stoljeća i da mu je jako simpatično gledati kako su ljudi poput ‘novoprobuđenog i novopečenog štovatelja Franje Tuđmana’ Andreja Plenkovića, za koje zna tko su i što su, razvili duboki afinitet i afekt prema Franji Tuđmanu.

“To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo tko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja“, rekao je Milanović.

„Kažu za mene da sam vuk, ne znam što je tu negativno. Cibona je bila prvak Europe, Vukovi s Tuškanca, ali od vuka u životinjskom carstvu postoje mnogo gore životinje. Hijene, lešinari. Čak ni to nisu uspjeli artikulirati i reći mi da sam hijena. Jer znaju da nisam,“ izjavio je Zoran Milanović na skupu pred punom dvoranom u Dubrovniku.