ZORAN MILANOVIĆ: Plenković u srpnju jednako Karamarko u svibnju – čekam sučeljavanje

Zoran Milanović i Andrej Plenković
Zoran Milanović i Andrej Plenković

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Žminju se sastao sa članovima istarskog SDP-a. Ustvrdio je da kampanja neće biti personalizirana i da treba spriječiti HDZ i Most da nas muče.

“Plenković u srpnju je jednako Karamarko u svibnju, u decimalu”, kazao je Milanović o poboljšanju rejtinga HDZ-a. “Samo s njim i koja televizija to ponudi, prvi sam tamo. Devet godina to čekam”, kazao je o sučeljavanju.

Ugovor je ugovor i to je ogroman napredak u odnosu na zlatne padobrane – te ljude niste mogli otpustiti bez da platite milijune kuna”, kazao je, pak o bonusima. “Jedina dilema mi je jesu li Hrvatske šume drukčije od Voda, koje su javna ustanova… Od  ovoga nije imao koristi ni SDP ni ministar Jakovina”, kaže. “Zanima me što o tome kaže Nadzorni odbor Hrvatskih šuma”.

Govoreći o troškovima na ljetovanju naglasio je: “Na moju obitelj nije potrošena ni jedna jedina lipa ni u Costabelli niti na Hvaru. O tome sam strogo vodio računa… O detaljima treba pitati AKD.”

O aferi Madison je rekao:  “DORH je to odbacio i ja mogu samo slegnuti ramenima. Da su me bar prijavili za neko teško kazneno djelo, ali nisu to mogli izmisliti”.

“Most se bavi intrigama, nažalost, a HDZ je instalirao novog predsjednika koji je, na žalost, dužan nekim ljudima. Ja nisam nikome dužan… Zadnjih mjesec dana otkad je Karamarko najuren, situacija je utihnula… Mislim da znaju da neće pobijediti pa žele koji mandat više na sebe, jer ne žele davati mandate strankama kao što su ove ekstremističke strančice oko kojih se sve vrtjelo ovih mjeseci”.

“Ja sam prošao svašta – i Sanadera i umjereniju Jadranku Kosor i Karamarka. Narodna koalicija će dobiti izbore”, kazao je. “Ova smijenjena bivša vlada sve što radi je nezakonito… Sve ove smjene i imenovanja, ljudi koji to potpisuju moraju tog biti svjesni, to je utuživo… Uprava Hrvatskih šuma je savršeno odgovarala i HDZ-u i Mostu i vjerujem da je to tako zato što su imali poslovne rezultate. Ni HDZ ni Most, koji je upravljao resorom, nisu ih smjenjivali i to je interesantno”, kazao je. Naveo je i da će kopirati “finski model” po pitanju restrukturiranja i nagrađivanja direktora.

“Ako prihvate te bonuse – smijenit će ih.. Zato pozivam dečke – odustanite od toga”, kazao je. “Hrvatske šume su 2012. godine u startu izgubile 300 milijuna kuna od parafiskalnih nameta koje smo ukinuli”, dodao je, navodeći da bi volio se sučeliti po tom pitanju s Plenkovićem, ali i Petrovom koji je odbio biti premijer. Čudi se zašto se toliko Most referira na SDP, kada ih oni uopće ne spominju, a ni sad ih ne želi spominjati, naveo je, dodajući da je do sada trebalo biračima postati jasno da je glas za Most, glas za HDZ.

Rekao je kako je na odmore odlazio na po nekoliko dana, kako bi se odmorio s obitelji, ali “ne vidim od čega bi se g. Orešković odmarao…Premijer ima dovoljno novaca za odmor, a ja nemam. Kad idete na odmor kod rodbine, osiguranje košta još više”. Osvrnuo se i na prozivke kako ga nema u javnosti, kako šuti:

“Nisam bio pet dana pred novinarima i već čujem da se priča da  sam se sakrio, a ja sam mislio da sam svima dosadio”.

 

Komentiraj