ZORAN MILANOVIĆ: Ovo ne valja! Tko je na vlasti? Tko upravlja državom?

zoran milanović

Na izbornoj skupštini HSU-a u Zagrebu, prisutnima se obratio i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

‘Idemo se vratiti na vlast! Tko je ovdje na vlasti, tko upravlja državom?’, upitao je prisutne Milanović. Rekao je kako ne zna tko je politički autoritet u trenutnoj Vladi te da će se boriti za vraćanje na vlast, piše N1.

‘Za ovo što se sada u Hrvatskoj odvija, moramo biti pripravni za dolazak na vlast. Ovo ne valja’, kazao je Milanović. Dodao je kako ne želi ‘da se šire ovlasti EU i EK. O svojoj sudbini odlučujemo sami! Treba podvući crtu’, uzviknuo je.

‘Tvrdnje predsjednice države zvuče kao jeftini špijunski roman. Neka se ne iznenadi ako ju Sabor pozove da to objasni’, rekao je šef SDP-a.

‘Ja ovo danas što imamo, odnosno nemamo, neću kritizirati. Jer da bih kritizirao nešto, trebam imati jasnu sliku onoga što kritiziram. Ja jasnu sliku nemam. Tko uopće upravlja hrvatskom državom i hrvatskim ljudima?’, kazao je Milanović, a potom rekao nešto i o svojoj vladi.

“Niti smo mi bili tako loši prve dvije godine, niti smo bili loši u zadnjoj godini. Vodili smo se za konceptom nacionalnoga interesa kako smo ga vidjeli. Radili smo, griješili, dizali se, padali, opet se dizali i na kraju od Hrvatske učinili dostojno mjesto za život, zemlju koje se ne trebamo stidjeti. U političkom poslu nema ničega lošeg, ako se radi na korektan način. Bili smo korektna vlast u konkurenciji koja nije bila bogzna kakva. Vratit ćemo se na vlast, ne zbog pohlepe, nego da pomognemo ljudima.”

O suradnji s HSU-om je rekao:

“HSU je bio odličan partner, koji nas je ponekad lupio po prstima i tjerao na razmišljanje. To je solidan i dobar partner s kojim smo radili. Za ovo što se sad u Hrvatskoj odvija moramo u svakom trenutku biti pripravni za doći na vlast. Ne trebamo se stidjeti, zemlja bez vlasti nije solidna zemlja, Hrvatska u ovom trenutku nije solidna. Ovo ne valja.”

 

 

Komentiraj