ZORAN MILANOVIĆ: Neću saborski mandat odraditi do kraja – ima još planina na koje se nisam popeo

Zoran MIlanović 1

“Ja ne mogu ni moderirati ovaj sastanak, jer bi se svaka moja riječ i intervencija mogla protumačiti kao podrška nekome. Neću podržati nikoga, podržat ću svakoga. U stranci ima dobrih kandidata. Izbore smo izgubili za takve nijanse, ali i da smo ih dobili s malom prednošću, što bismo s tim, pregovarali s Mostom? To nema smisla”, poručio je Milanović na Predsjedništvu SDP-a.

Prepustio je vođenje sastanka potpredsjednici Milanki Opačić, koja će voditi predsjedništvo stranke.

“Želim im sve najbolje, stranka treba jakog lidera. Mene su prepoznali i vjerujem da će i sada biti tako. Jaki smo. Danas SDP i na lošem odazivu dobije 34-35 posto glasova. Ne može biti stalno odlikaš. Neki put moraš dobiti četvorku”, kazao je Milanović, dodavši da ne osjeća tugu zato što odlazi, jer je zadovoljan učinjenim.

“Ne želim da nas se boje, jer to nije zdrava emocija, ali kad je trebalo da pokažemo zube, pokazali smo”, poručio je i dodao da Hrvatskoj želi stabilnu vladu, koja će je voditi naprijed i ostvariti gospodarski uspjeh. Potom je nešto rekao o planovima: “U početku ću voditi klub zastupnika u Saboru, a nakon toga ću potražiti neku drugu kreativnu zadovoljštinu u životu. Uskoro slavim pedeseti rođendan, ima još planina na koje se nisam popeo”, rekao je Milanović.

“Mislim da predsjednik stranke u parlamentarnoj demokraciji mora biti ta osoba koja će biti i predsjednik vlade. Sve drugo je loše rješenje i oni koji to predlažu, čine to zato što imaju neke interesne kombinacije. Govorim to potpuno rasterećen. Predsjednik stranke, kad je stranka na vlasti, treba biti premijer. Varijanta u kojoj je to objedinjeno je bolja i zdravija. Bez jake stranačke podrške u parlamentu nema stabilne vlade”, poručio je Milanović.

“Otvorio sam debatu za premijera, javnost je na to reagirala pozitivno, dala mi značajnu prednost, ali to ne znači da trebam odraditi mandat u Saboru. Ja sam slobodan čovjek i vratit ću se kad to budem htio. Posao koji sam radio, bio je to predsjednik stranke, više je poziv nego posao. Čovjek bez ambicije u politici je ništa”, kazao je Milanović, naglašavajući da saborski mandat neće odraditi do kraja.

Milanka Opačić je, nakon sjednice Predsjedništva, izvijestila kako će se sjednica Glavnog odbora održati 24. rujna. Predsjedništvo je osnovalo i radnu skupinu, kaže, koja će pripremiti sve dokumente nužne za početak kandidiranja.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!