ZORAN MILANOVIĆ: Ne pjevam, nemam glas, ali vjerujem da ću u borbi za predsjednika biti prvi

“U Hrvatskoj je najveći problem što HDZ ima monopol vlasti, paravlasti, duboke države i to je za Hrvatsku jako štetno i to vidim kao svoj poziv da to promijenim”, rekao je predsjednički kandidat Zoran Milanović gostujući na N1 teleivziji.

“Gledao sam, promatrao, shvatio da nitko od ljudi koje bih možda i ja podržao kao kandidate nije išao dovoljno rezolutno i odrješito. Ako je vaše mišljenje da je u Hrvatskoj normalno, da sve to skupa fercera, onda se može nastaviti na način kako se događalo zadnjih 5 godina”, poručio je Milanović za N1, pojašnjavajući zašto se kandidirao.

Potporu su mu u predsjedničkoj utrci dali HSS, HSU, Primorsko-goranski savez i IDS, a Milanović kaže: “Najvažnija mi je potpora građana i naroda, da to populistički kažem, ali stranke su važne, jer nitko ne želi biti sam, usamljen i to su stranke koje zagovaraju i provode politiku koja je meni vrlo bliska. S njom se mogu u najvećoj mjeri identificirati, a i oni sa mnom”.

Pojašnjavajući zašto i ne pjeva na svojim skupovima rekao je da je “svjestan svojih ograničenja. Nemam glas, sklon sam poštedjeti ljude svojih eskapada”.

Komentirajući mjesto i poziciju predsjednika i sadašnju predsjednicu, Milanović je rekao: “Predsjednik je dioničar jedne vrlo neopipljive, eluzivne kategorije, imaš autoritet i ugled ili ga nemaš. Ovo je za mene degradacija uloge, nazvao bih to cirkusom, kad ne bih imao respekta za cirkus. Ovo je jedna loša reality komedija i to treba dokinuti. Kad god je HDZ držao sve poluge u državi, Hrvatskoj nije bilo dobro… Imamo predsjednicu bez karaktera, predsjednicu bez identiteta, predsjednicu koja nas sramoti”.

O kampanji je rekao: “Vjerujem u tešku borbu sa svima, u kojoj će svatko svakome biti konkurencija, u kojoj ćemo se boriti za povjerenje građana i vjerujem da ću u toj borbi biti prvi”, rekao je Milanović, dodavši da se protivi povećanju ovlasti predsjednika, jer je to put u diktaturu i da su na taj način nastajale sve diktature”.

 

 

Komentiraj