ZORAN MILANOVIĆ: Na izbore odmah, prije ljeta – nemamo Vladu, ovo je sramota!

zoran milanović

Ovo je još jedan vrući tjedan. Nakon što se danas javnosti obratio HDZ-ova Tomislav Karamarko, o krizi Vlade i političkoj situaciji u Hrvatskoj govorio je i šef SDP-a Zoran Milanović.

“Na izbore moramo ići što prije, to je krajnji rok. Mi Vladu nemamo. Sabor treba raspustiti što prije i na izbore treba ići prije ljeta”, rekao je Milanović.

“Ovo su sve zakuhali ljudi koji su u Vladi – potpredsjednici, ministri i osoba koja je prihvatila biti premijer. Njegovu smjenu sad traži HDZ. Mi smo tražili izglasavanje nepovjerenja Karamarku, a sad HDZ traži izglasavanje nepovjerenja prema premijeru kojega su sami postavili. Mi ćemo u SDP-u vidjeti kako ćemo se postaviti i donijet ćemo odluku.”

“Nismo, nažalost, u kontaktu ni sa kime. Voljeli bismo da je to moguće, ali s ovim ljudima nije. Ovo se neopravdano naziva Saborom. Na izbore treba sredinom srpnja. Šta ćemo raditi kroz ljeto? Nema Vlade. Ovo je sramoćenje, blamaža. Ovo je prvi put da Hrvatska gleda ovu sramotu. U Hrvatskoj nema trećeg puta, od toga ništa, to vidimo.”

“Mislim da je danas svima jasno tko je domoljub i patriot i tko voli Hrvatsku. Ni MOST ni HDZ nema pravo dijeliti lekcije, i jedni i drugi su odgovorni”.

“S MOST-om i HDZ-om ne možemo razgovarati nažalost. Volio bih da možemo. Mi ćemo za izbore okupiti širu ili istu koaliciju kao i prije 8 mjeseci, one koji vjeruju u naše vrijednosti”.

“Da Kolinda radi u svojem interesu, i ona bi podržala nove izbore. Da ima osjećaj odgovornosti, rekla bi očito – da ovako ne može. HDZ u dva dana od Oreškovića radi nacionalnog neprijatelja da bi ga srušio i spasio Karamarka”.

 

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!