ZORAN MILANOVIĆ: Ministrima je zabranjeno ići sa mnom jer sam ružan, prljav ili zao

Predsjednik RH Zoran Milanović danas je u Sinju odgovarao na neka pitanja novinara, a vrlo je oštro komentirao i ministra Gordana Grlića Radmana.

“Trebao je u ponedjeljak ići u Bruxellesu sa mnom na samitu NATO-a, koji se održava rjeđe nego Sinjska alka. I onda je prekjučer nazvao predstavnika mog ureda, moram ovo reći, da ipak ne može ići na NATO-ov samit u mojoj delegaciji. Ok, meni neće faliti, tamo ima još jakih diplomata, ali zašto ne ide niti jedan od ministara sa mnom?”. rekao je predsjednik, kako prenosi Dnevnik.hr.

“Ministar vanjskih poslova nije bilo što, on bi trebao biti sugovornik u izboru ambasadora. On bi trebao biti sudionik u tom procesu. Mene moji ministri nisu pitali takve stvari. Gdje bi ja zabranio ministru da ide nekamo s Kolindom-Grabar Kitarović? Ako te hoće u delegaciji idi. Dakle, ljudima je zabranjeno da budu na istoj fotografiji sa mnom jer sam ružan, prljav ili zao”, rekao je Milanović.

Na pitanje smatra li da je ministru Gordanu Grliću Radmanu premijer Plenković zabranio odlazak s njim u Bruxelles, Milanović odgovara: ”Pa naravno”.