ZORAN MILANOVIĆ: Kurikularnu reformu treba nastaviti – i neka ju nastavi voditi Boris Jokić

zoran milanović 1

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović napisao je na svom Facebooku da se kurikularna reforma mora nastaviti te da nema ništa protiv da je i dalje vodi Boris Jokić.

Milanović je ustvrdio da je SDP-ova Vlada postavila okvire i omogućila stručnjacima da rade na jednoj od najvažnijih reformi u povijesti Hrvatske.

“Nemam ništa protiv toga da Boris Jokić (bivši voditelj ekspertne radne skupine i znanstvenik s Instituta za društvena istraživanja) nastavi voditi reformu”, napisao je Milanović.

Dodao je i da je “Od rujna 2015. zaposleno 450 mladih znanstvenika. Tako je radila naša Vlada. Još ih je 800 trebalo biti zaposleno, ali to je stalo. Nije bilo razloga da se to stopira, ali ova smijenjena Vlada HDZ-a i Mosta bila je potpuno izgubljena”.

Jokić je krajem svibnja dao ostavku na mjesto voditelja cjelovite kurikularne reforme obrazloživši je nedostatkom političke volje za njezinim nastavkom, za što je imao potporu desetaka tisuća građana.Novim voditeljima cjelovite kurikularne reforme, nakon Jokićeve ostavke,prošloga tjkedna imenovani su Dijana Vican sa zadarskog Sveučilišta i docent Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a, prenosi Media servis.