ZORAN MILANOVIĆ: Kod Karamarka se radi o incestuoznom sukobu interesa – tražimo glasovanje o nepovjerenju

zoran milanović

“Prva tema je politička odgovornost predsjednika HDZ-a. Gospodin Karamarko bi se trebao odlučiti hoće li se baviti javnim ili privatnim poslom. I jedno i drugo je dobro,a li ne ide zajedno. Karamarko ima lijepi poslovni odnos s gospodinom koji je bio glavni consigliere MOL-a. Josip Perković ima na platnoj listi Karamarkovu suprugu”, rekao je šef SDP-a Zoran Milanović u uvodu svoje pressice.

“Ne kažem da tu ima nekog kaznenog djela, ali je nespojivo s njegovim poslom. Zbog toga ćemo tražiti njegov opoziv. Tražit ćemo da mu se izglasa nepovjerenje. Vidjet ćemo što će o tome reći njegova stranka i stranka koja s njima čini većinu. Glasanje o nepovjerenju je prilika da i da vidimo postoji li uopće većina u Saboru jer od Uskrsa nisu izglasali baš ništa. Karamarko nije dao ostavku zbog veze s najvećim lobistom MOL-a pa mi tražimo glasanje”

“Nevjerojatno je da se s popisa strateških tvrtki uklone tvrtke kako bi se olakšala procedura i omogućila privatizacija. Privatizaciju je provodila i moja vlada, ali puno transparentnije. Ovdje je intencija da se odgovornost prenese ne neke činovnike u CERP-u. ACI je primjer strateške tvrtke, ako to ACI nije onda ne znam što je. Tražit ćemo da se o tome priča u Saboru, ako se cijela ova vlada ne raspadne.”

“Zašto to sada rade? Mislim da je donesena loša korporativna odluka koja bi možda funkcionirala u tvornici generičkih lijekova, ali ne funkcionira ovdje. Za sve ove tvrtke postoji razlog što se nalazi na popisu tvrtki od strateškog značaja. Pošto oni ne žele o tome razgovarati na vladi onda ćemo razgovarati o tome u Saboru. ..U Hrvatskoj je na djelu velika politička kriza i sva sreća što nema nikakve vanjske ugroze. Imamo preedsjednika HDZ-a koji je potpuno diskvalificiran, Imamo većinu koju nemamo. Imamo manje partnere koji će teško ikada više dobiti priliku da dođu u Sabor i za mandat će se držati zubima. Imamo MOST s kojim smo i mi pregovarali.”

“Ne mislim da sam jučer trebao biti u saboru, može me plaćati sabor ili SDP, u svojem prvom mandatu sam imao više aktivnosti nego svi moji prethodnici zajedno. Ne postoji šansa da propustim važne događaje u Saboru. Moj radni dan traje 24 sata, odnosno ovisno koliko vodim vremena za spavanje. U stalnom sam kontaktu sa stranačkim kolegama u Saboru i vidite da je SDP stranka u kojoj i drugi mogu moćno govoriti o tako važnim stvarima, možda i bolje od mene”.

“Ovi ljudi, ne znam da li da ih nazovem vladom, misle da nekakvom mahnitom prodajom pokazuju da nemaju nikakvog plana. To dolazi od onih istih ljudi koji su na početku mandata zabavljali planom da ukinu drugi mirovinski stup i da se novac preusmjeri ministru financija koji kao zna što će napraviti s time. To su potezi loših mešetara.

“INA i obitelj Karamarko su u harmoničnim poslovnim odnosima… Kod Karamarka se radi o incestuoznom sukobu interesa. Najveći lobist MOL-a, kojem MOL plaća ogromne iznose, dio tog novca prelijeva supruzi gospodina Karamarka”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!