ZORAN MILANOVIĆ: Kada je u pitanju moja obitelj, uvijek ponavljam prste dalje od moje obitelji

Zoran Milanović 1

SDP se danas oglasio putem priopćenja za medije povodom predstavljanja liste za osmu izbornu jedinicu u Puli.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“U atriju Zajednice Talijana Circolo u Puli, među mnogobrojnim zainteresiranim građanima, čelnici dviju najvećih stranaka Narodne koalicije sudjelovali su u predstavljanju liste za osmu izbornu jedinicu.

Skup je otvorio prvi na listi, bivši ministar obrazovanja, Željko Jovanović, predstavivši kandidate uz napomenu kako je, nakon 8 mjeseci štetnog eksperimenta, upravo Narodna koalicija siguran smjer za Hrvatsku.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja, kazao je kako zdravstvo mora biti dostupno svima i kako nema potrebe za privatizacijom zdravstva. „Naši umirovljenici očekuju stabilnu Vladu s realnim programom, koja brine o svojim ljudima. Ne možemo obećati stvari koje nisu realne, poput mirovine u visini 60% prosječne plaće jer to iziskuje oko 8 milijardi kuna iz proračuna, a to nije moguće u skoro vrijeme.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, ukazao je kako je uspješna sinergija turizma, industrije i poljoprivrede u Istri jasan putokaz napretka ostatku zemlje.

„Umorni smo od sukoba ideologija i priča o prastarim ratovima. Želim nastaviti voditi zemlju naprijed na osnovi znanja i poštenog rada. Hrvatska je pokazala da može bolje i vrijeme je da nastavimo na zdravim temeljima i rezultatima koje smo ostavili u posljednjem mandatu. Istrana nam može i treba biti primjer tome, a znakovito je da se u Hrvatskoj najbolje razvijaju Županije u kojima HDZ nikad nije bio na vlasti, a Istra je jedna od njih“, kazao je Vrdoljak.

Skup je govorom završio predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji je istaknuo kako nitko ne smije zadirati u intimu obitelji i pravo žena na izbor.

„Moderna Hrvatska ne ulazi u intimu vaše obitelji. To je vaša svetinja i ne dajte da vam itko kaže drukčije. Kada je u pitanju moja obitelj, uvijek ponavljam prste dalje od moje obitelji. To su civilizacijski iskoraci na kojima inzistiramo. Moramo se oduprijeti svakom pokušaju vraćanja vremena u kojima su prava manjina i prava žena bila zatirana.

Odano služimo svome narodu neovisno koje su vjere ili nacionalnosti. To je naša filozofija i dosta je više strašenja manjina pred svake izbore“, rekao čelnik najveće stranke Narodne koalicije.

Za kraj, Zoran Milanović se osvrnuo i na zapošljavanje mladih: „Rugali su se toj mjeri, a ona je dokazano uspješna mjera. Preko 60 posto mladih se zaposlilo nakon izlaska iz te mjere i to pokazuje koliko je bila uspješna. Mladi imaju više prilike i zato ćemo u narednom mandatu naknadu za stručno osposobljavanje podignuti sa sadašnjih 2400 kuna na 3000 kuna – to je siguran smjer za zapošljavanje mladih”, zaključuje se u priopćenju.