ZORAN MILANOVIĆ: K. G. Kitarović nikad nije bila predsjednica svih Hrvata – odigrala je svoju dionicu

“To je uvijek neizvjesno. Očekujem podršku, naravno. Svaki put je borba za povjerenje i ljudsku vjeru. Uvijek moraš doći do ljudi, pa to pokušavamo, da Hrvatska bude zemlja s bojom, okusom i mirisom”, rekao je predsjednički kanduidat Zoran Milanović, koji je boravio u Šibeniku, odgovarajući na pitanje očekuje li podršku Šibenčana.

“Gledao jesam i nisam. Njena stvar. Vidim da su svi imali komentar, a ja pokušavam komentare ipak zadržati na supstanci”, rekao je o najavi kandidature Kolinde Grabar Kitarović, a o tome kakav profil birača očekuje privući, Milanoviće je rekao: “Onih koji znaju da Hrvatska može biti uspješna, stvarno neovisna i otporna na sve ono što joj prijeti.”

Napomenuo je i kako će “sam birati kad ću se osvratit na druge kandidate i koji će biti povod za to”.

O predsjednici je pak, kako prenosi N1, rekao: “Aktualna predsjednica i vjerujem još vrlo kratko predsjednica – i nikada predsjednica svih Hrvata nažalost, nije to nikad ni pokušala biti – odigrala je svoju dionicu, predstavila se javnosti, čitala je tamo nešto i nije odgovarala na pitanja novinara. Novinari su javnost. Ja sam od prvog trenutka tu da me se pita, kritizira, izvrgne ruglu ako treba. To su pravila politike, od toga se ne može pobjeći.”

O tome kakvu će kampanju voditi Milanović je rekao: “Kampanju u kojoj neću nuditi nikakav lažan program. Ne govorim stvari koje ne mogu ostvariti i za koje nemam ovlasti. Neki ljudi nam godinama obećavaju stvari za koje znaju da ih ne mogu ostvariti. Ja znam što mogu, što ne smijem.

Komentiraj