ZORAN MILANOVIĆ: Hvala na reklami gospodo iz HDZ-a, vjerodostojni smo mi, domoljubi smo mi

zoran milanović

Zoran Milanović, vođa SDP-a, je sa svojom Narodnom koalicijom obišao IV. izbornu jedinicu. U Virovitici se obratio građanima i medijima i odmah “zapeo” za HDZ, ovaj puta njihov slogan – vjerodostojnost.

“Kakav pogrešan izbor slogana, kako krivo. .. Vjerodostojnost? Na čelu Virovitice je i dalje čovjek optužen u slučaju Fimi-medije. Čak je i priznao svoj prijestup i nikome ništa. Govorio sam o tome i u Zadru. Taj tamo (Božidar Kalmeta, op. a.) je optužen za najgori mogući kriminal, veleizdaju ljudskog povjerenja, pljačku. Je li to vjerodostojnost?”, rekao je Milanović i nastavio:

“Hvala na reklami gospodo iz HDZ-a i prikrivene Domoljubne koalicije. Domoljubi smo mi, vjerodostojni smo mi, Narodna koalicija smo mi, a što ste vi? To vam je rekao Ivan Vrdoljak”.

U nastavku je Milanović govorio o INA-i i naglasio kako će je “svim legalnim sredstvima nastojati vratiti u hrvatske ruke.”

“To sam govorio u debati. Ako me nisu ozbiljno shvatili, neka me shvate. Dosta je bilo muženja hrvatskih novčanika, dosta je bilo nepoštivanja obaveza koje su pravno preuzete. HDZ o tome ne može govoriti. Zašto? Možda iz nečiste savjesti, možda zbog straha od toga predsjednika uprave MOL-a, koji je od hrvatskog pravosuđa optužen zajedno sa Sanaderom za pljačku stoljeća u Hrvatskoj… Budimpeštanska vlada ga ne da. A HDZ šuti jer ne žele da taj tip… A za mene je tip dok se ne odazove hrvatskom pravosuđu, koje je europsko pravosuđe, i ne objasni je li ta optužnica utemeljena ili nije. Tko ih štiti? HDZ? Zašto? Da se opet govori o njihovoj vjerodostojnosti – 13 slova i 5 slogova. Bože, ne možeš zapamtiti, ali te tjera kao ironija da se tjeraš ponavljati. Vjerodostojni smo mi, poštujemo zakon i na vlastitu štetu koja nije bitna. Bitna je korist hrvatskih ljudi. Neće biti lako na izborima, tijesno je, ali pokazat ćemo”, rekao je Milanović.