ZORAN MILANOVIĆ: Autobus s predsjednicom morao je stati – bila je to štićena horda!

Zoran Milanović, predsjednički kandidat, posjetio je Krapinu, gdje je, među ostalim, komentirao i manju prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao autobus koji tijekom kampanje koristi kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, autobus je zakačio osobni automobil u kojem je bila žena s djetetom i nije se zaustavio.

“Mi možemo isto unajmiti autobus, nije to neki trošak. Ne možemo se mjeriti s njima, naravno. To je nepraktično, razmetljivo je polijepiti svojim slikama autobus, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom. Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji. Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda. Predsjednica je sjedila s 30 HDZ-ovaca u autobusu koji je širi od prosječne zagorske ceste”, kaže Milanović, kako prenosi N1.

Podsjetimo, glasnogovornik HDZ-a, Zoltan Kabok,  rekao je kako se radi o proceduri: “Ljudi iz osiguranja su kazali da je sve učinjeno prema pravilima i kako se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja”.

Milanović tvrdi da za to ‘nema opravdanja’. “Neobazrivo je, bezobzirno, ružno, nema opravdanja za to. Natrpati pol’ HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije… I zato mi idemo po onoj staroj maksimi od Darka Rundeka iz pjesme ‘Duhovi’ o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko valcer bečki… Škoda je dosta… Tu sam da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učinim što je moguće normalnijom zemljom u kojoj se neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom”.

Komentiraj