ZORAN MAMIĆ PODNIO OSTAVKU: Dinamo će do daljnjega voditi Damir Krznar

Zoran Mamić više nije trener Dinama, priopćio je klub na svojoj web-stranici. Podnio je ostavku nakon današnje presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske po kojoj je dobio kaznu zatvora od četiri godine i osam mjeseci.

Priopćenje s Mamićevom izjavom prenosimo u cijelosti.

“Povodom danas objavljene presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske gospodin Zoran Mamić dao je sljedeću izjavu:

‘Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo.

Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu.’

Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan gospodin Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba”, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, po Zakonu o sportu Mamić je morao napustiti poziciju u roku od osam dana.

Prvi Krznarov ispit bit će utakmica Europske lige protiv Tottenhama u četvrtak. Dinamo je u prvoj utakmici u Londonu izgubio 2:0.

Mamića, njegova brata Zdravka, Damira Vrbanovića i Milana Pernara sud je osudio zbog izvlačenja 80 milijuna kuna iz Dinama. Početkom ožujka počelo je i drugo suđenje za izvlačenje 144 milijuna kuna.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!