ZNANSTVENIK LAUC: Krajnje je vrijeme da se povuče mjera nepotrebnih covid-potvrda

Naš poznati znanstvenik Gordan Lauc, koji je nedavno isključen iz vladinog Znanstvenog savjeta, jer je, kako su rekli, svojim izjavama napravio puno štete u javnom mnijenju i ponašanju građana kada je riječ o borbi protiv koronavirusa, opet se oglasio.

Na Facebooku je upozorio kako je krajnje vrijeme da Vlada povuče uvođenje covid-potvrda.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

Ako vas zanima kako i zašto su propale nekada moćne civilizacije koje su vladale ogromnim prostorim, pogledajte oko sebe.

Profiti velikih koorporacija, prikriveni osobni interesi, korumpirani pojedinci i nesposobni “uhljebi” na raznim razinama vode nas ravno u katastrofu.

Kada na ovakav način ugrožavamo razvoj naših najmlađih, znamo kamo to ide. U Americi su se počele javljati nestašice municije, jer se ljudi naoružavaju…

Nadam se da će pamet ipak prevladati kod onih koji odučuju o našim sudbinama.

Što se Hrvatske tiče, broj zaraženih pada već tjednima, pada broj hospitaliziranih i krajnje je vrijeme da Vlada povuče potpuno pogrešnu, znanstveno-neutemeljenu i nepotrebnu mjeru uvođenja covid-potvrda.

Potom je Lauc svojoj objavi dodao još jednu:

Postoji epidemiologija kao struka i epidemiologija kao znanost. Stručnjaci epidemiolozi su liječnici koji su završili specijalizaciju epidemiologije. Znanstvenici u epidemiologiji su oni koji provode istraživanja i objavljuju znanstvene radove u tom području.

Svi znanstveni radovi u medicini evidentirani su u bazi https://pubmed.gov. Tamo možete otići i utipkati primjerice „lauc g and epidemiology“ i vidjet ćete da sam objavio 66 znanstvenih radova u tom području.

Onda utipkajte imena onih koji stalno po medijima šire strah i shvatit ćete zašto ja govorim suprotno od većine njih. Ako želite otići malo dublje u problematiku, pogledajte kvalitetu časopisima u kojima su svi ti radovi objavljeni, koliko ih je objavljeno prije 2020. te na koliko radova su ti širitelji straha bili tzv. vodeći autori. Onda ćete shvatiti da je ono što ja govorim utemeljeno na znanosti i zato se na kraju pokaže točnim.

Ono što govorim nisu „pojedinačne izolirane izjave“. To su znanstvene istine koje prenosi osoba koja je prema svim kriterijima jedan od nekoliko najuspješnijih znanstvenika u području medicine u Hrvatskoj…

S druge strane širitelji straha uglavnom samo ponavljaju reklamne poruke koje su kroz različite organizacije progurali lobisti pandemijske mafije. Ne vjerujem da je itko od ovih naših lokalnih širitelja straha osobno uzeo novac (osim na PCR i antigenskim testovima gdje ih većina i osobno zarađuje). Oni su na globalnoj razini previše „male ribe“ i vjerujem da su samo žrtve pandemijskog marketinga, tj. plaćenih „edukatora“ koji su im reklamne poruke podvalili pod znanstvenu istinu.

Zato i sada kada brojevi vrlo jasno pokazuju da se usprkos stotinama tisuća dodatnih testova broj potvrđenih zaraženih smanjuje već više od dva tjedna (dakle broj zaraženih je u padu već barem tri tjedna), a u bolnicama je danas manje SARS-CoV-2 pozitivnih nego prije tjedan dana, oni poput noja zavlače glavu u pijesak i dalje drže na snazi potpuno nepotrebnu, pogrešnu i štetnu odluku o uvođenju covid-potvrda u Hrvatskoj.