ZNANSTVENIK ĐIKIĆ: Ne šaljem paniku, ali ako Vlada ne donese ozbiljne mjere imat ćemo 1500 mrtvih

“Hrvatska je preuzela palicu Švedske u Europi s najliberalnijim mjerama, a brojke su loše. Ako se ne uozbilji Vlada i ne počne donositi transparentne i pravilne mjere, imat ćemo do kraja ovog mjeseca sigurno 1500 mrtvih, a do kraja 12. mjeseca ne možemo ni predvidjeti”, rekao je znanstvenik Ivan Đikić, gostujući na N1 televiziji.

“Znamo da je zdravstveni sustav u Hrvatskoj kronično bolestan. Moramo biti iskreni prema javnosti, a ne cijelo vrijeme pričati da je sve dobro i stabilno, a broj umrlih nam raste tim tempom da je to uistinu alarmantno”, rekao je Đikić za N1, dodavši da je smrtnost 5,3 puta veća nego u proljeće.

Prva mjera, istaknuo je, micanje je kontakata. “Sportski klubovi i bazeni moraju se zatvoriti. Noćni klubovi i kafići morali su biti zatvoreni od sedmog mjeseca. Oni su zatvoreni u svim ozbiljnim državama. Ako ne budemo ozbiljni, broj mrtvih će nam još rasti”, rekao je Đikić.

“Sve što govorim, ne govorim zato da šaljem paniku, ali ozbiljna Vlada već treba imati ozbiljan plan. Očekujem to od vlasti, to je dobronamjeran stručni savjet, jer je situacija ozbiljno postala bez kontrole”, rekao je Đikić, dodavši da brojne ozbiljne vlade diljem svijeta imaju planove za svaku brojku mrtvih.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *