ZNA SE: Ćorić ostaje ministar, pokušaj opoziva u Saboru nije prošao

Kako je i očekivano, zatjev oporbe za opozivom ministra Tomislava Ćorića nije prošao, a on i dalje ima potporu vladajuće većine.

Izvor: Media servis

Glasanju je prethodilo traženje stanki. Prvi ju je zatražio MOST-ovac Božo Petrov upozorivši na potrebne izmjene ovršnog zakona, o kojem su također glasali.

“Jedina šansa da Hrvatska ima budućnost jest da se konačno obračunamo s korupcijom. Branite kompromitirane ljude, imate razumijevanja za prijevare, a žalite se, plačete da nemate novca za poduzetnike i radnike. Neće ići. Govorite da treba ići u oštrije epidemiološke mjere. Može, obeštetite poduzetnike i radnike, donesite moratorij na kredite na kamate, nemojte se žaliti da nema novaca.”

Tomislav Tomašević iz platforme Možemo, upozorio je da je ministar Tomislav Ćorić teret ne samo za Vladu nego i za cijelu Hrvatsku. Zatim se osvrnuo na izjave koje su se mogle čuti proteklih dana u Saboru.”Samo da se kratko osvrnem na sramotne izjave zastupnika HDZ-a, kolegi Hajdukoviću. Samo da se isto tako osvrnem na sramotnu izjavu ministra Ćorića koji je moju kolegicu nazvao histeričnom aktivisticom. Samo da se isto tako osvrnem na moje sramotno izbacivanje od potpredsjednika Sabora Reinera kada sam upozorio na nejednak tretman oporbe i vladajuće većine. Ovo nije dijalog i ovo nije slika Hrvatskog sabora koju želimo poručiti hrvatskoj javnosti.”

U obranu ovršnog zakona ali i ministra Ćorića stao je predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika Branko Bačić.

“Nakon dva dana rasprave o ministru Ćoriću, prvi puta kroz interpelaciju, drugi puta kroz pokretanje pitanja odgovornosti smo pokazali kako gospodin ministar Ćorić odlično obavlja svoj posao. Mi smo intervencijom na ovršni zakon pokazali da nam je itekako stalo u ovom trenutku teške gospodarske krize uvjetovanom pandemijom COVID-a-19 pokazali da brinemo o zdravlju naših građana i o zdravlju našeg gospodarstva.”

Dodao je da je oporba pokušajem opoziva samo pokazala da su SDP, DP, MOST i RF u zajedničkoj koaliciji. Ponovio je tako samo riječi svog šefa Andreja Plenkovića, koji je rekao: “Ćorić je dobar čovjek”.

Ovršni zakon također je dobio podršku zastupnika i to njih 117, sedam ih je bilo protiv, a jedan suzdržan. Iako su svoje nezadovoljstvo ovim zakonom jasno iskazali, oporba ga je podržala kako su i najavili da će učiniti.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *