SILOVALI ŽENU: Dvojici ličkih policajaca kaznena prijava i udaljavanje s dužnosti

Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu ženske osobe.

Izvor: Media servis

”Uhićeni policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Više informacija o navedenom događaju, odnosno kriminalističkom istraživanju nismo u mogućnosti objaviti, a sve s ciljem zaštite žrtve kaznenog djela od sekundarne viktimizacije.

Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te da će danas biti udaljeni s dužnosti. Naglašavamo da Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i Policijska uprava ličko-senjska, imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te ovakvo ponašanje najoštrije osuđujemo. Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja.

Iako su počinitelji uhićeni i protiv njih je podnijeta kaznena prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanijeta je ogromna šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana”, priopćili su iz PU ličko-senjske.

Dvojici ličko-senjskih policajaca određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecanja na svjedoke u istražnom postupku po kaznenoj prijavi za silovanje, saznaje se na Županijskom sudu u Karlovcu.Prema riječima sutkinje istrage Elme Kaleb Mamić zahtjevu ŽDO-a je udovoljila po zahtjevu za bojazan od utjecaja na svjedoke, no ne i zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela. Obojica za sada idu u zatvor u Gospiću.

Na pitanje novinara jesu li osumnjičenici na današnjem saslušanju na Županijskom državnom odvjetništvu priznali silovanje, Marko Vukelić je odgovorio da oni djelo nisu priznali, jer da ga nisu ni počinili.

Rekao je također da će se on žaliti na odluku o određivanju zatvora prvoosumnjičeniku, jer njegov branjenik nije počinio to teško kazneno djelo za koje je osumnjičen, odnosno da za obojicu osumnjičenika nisu ispunjene pretpostavke za određivanje istražnog zatvora. Vjeruje da će žalba biti usvojena.

Kako Hina saznaje navodno se silovanje dogodilo 29. ovog mjeseca. Osumnjičenici su se na istražnom ročištu na ŽDO-u branili aktivnim iznošenjem obrane.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!