ZLOČINAC O KAZNI: Ne mogu vjerovati kakva je presuda donesena – kaže Karadžić

radovan Karadžić

Ratni zločinac Radovan Karadžić komentirao je presudu kojom ga je Međunarodni sud u Haagu optužio za genocid u Srebrenici i još devet točaka optužnice na 40 godina zatvora.

‘Ni EU, ni ovaj sud, ni međunarodna zajednica i poslije svega što se dogodilo u Parizu i Bruxellesu ne shvaćaju sa čim i s kim su bili suočeni bosanski Srbi devedesetih.Ovo je katastrofalno i ne

mogu vjerovati kakva je presuda donesena. Bazira se na improvizaciji, pretpostavkama, spekulacijama, indikacijama, a ne činjenicama’, bila je prva reakcija Radovana Karadžića, koju je

neposredno nakon izricanja presude podijelio sa svojim odvjetnikom Goranom Petronijevićem, prenose srpske Večernje novosti u svom tiskanom izdanju.

Raspravno vijeće Haškog suda izreklo je presudu bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću za genocid te za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja počinjene progonom Bošnjaka i Hrvata, njihovim istrebljenjem, ubojstvima, deportacijama tijekom rata u BiH od 1992. do 1995. Osuđen je na 40 godina zatvora.

Komentiraj