ZLATKO KOMADINA: Podržat ću Bernardića – nije izgubio nijedne izbore, mlad je, energičan, obrazovan

Zlatko Komadina

”Nikad nisam imao ništa osobno protiv Milanovića. Nemam ni sada. Protivio sam se njegovu prezidencijalnom i samovoljnom načinu vođenja stranke”, rekao je Zlatko Komadina Jutarnjem listu za bivšeg šefa SDP-a kojem je svojevremeno bio i suparnik na unutarstranačkim izborima.

“U njegovu mandatu SDP je postao elitistička i dijelom klijentelistička stranka, mnogima tek sredstvo u građenju vlastite političke karijere. Politički se sadržaj gubio i zaboravljao. Zoran je, mislim, svjestan toga da je u izbornoj kampanji završnim retoričkim udarom na naše vrijednosti, na antifašizam i nacionalne manjine koje su prirodno biračko tijelo ljevice, ohladio vlastite glasače i izgubio izbore. Svojim desnim pomakom nije pomogao SDP-u i ljevici, nego je zapravo pomogao desnici”, rekao je Komadina u intervjuu Jutarnjem listu.

Rekao je i da će podržati Davora Bernardića za Milanovićevog nasljednika i to obrazložio:

”Bernardića kvalificiraju činjenice. Nije izgubio ni jedne izbore. Potpredsjednik je stranke drugi mandat. Šest je godina predsjednik zagrebačkog SDP-a, najveće organizacije u državi, saborski je zastupnik, mlad je, energičan, obrazovan, uskoro će steći i doktorsku titulu… Nije mu bilo lako u Zagrebu. Nije jer je iz stranačke središnjice i dijela zagrebačkog SDP-a stalno bio izložen opstrukcijama”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!