ZLATKO KOMADINA: Neću se kandidirati za predsjednika SDP-a – stranku treba demokratizirati

Zlatko Komadina 1

Zlatko Komadina, neće biti predsjednički kandidat na predstojećim SDP-ovim unutarstranačkim izborima.

Predsjednik SDP-a Primorsko-goranske županije, nije za sada htio iskazati podršku niti jednom od stranačkih kolega koji pretendiraju na mjesto Zorana Milanovića, ali je bio jasan u stavu što bi novo vodstvo stranke moralo promijeniti.

“Statut moramo mijenjati, demokratizirati stranku, način izbora tijela i organa, način sastavljanja saborskih lista. moramo jasno artikulirati programsko-političke ciljeve od kojih se ne odstupa. kao što sam rekao, u antifašizmu se ne dovodi u pitanje, Europa je nastala na tekovinama antifašizma, Hrvatske ne bi bilo bez antifašizma. Ovo što slušamo o antifašizmu i komunizmu, ovi bi desničari trebali ići u prvi razred”, kaže Komadina, a prenosi Media servis.

Na novinarsko pitanje je li Zoran Milanović kriv za izborni poraz, Komadina je rekao:

“Naravno da je najodgovorniji, uz njega su odgovorni i članovi najužeg tima. Odgovornost dijeli cijelo vodstvo SDP-u razmjerno njihovoj poziciji u stranci, a najveći broj njih dijeli odgovornost ne činjenjenju”, kazao je Komadina.

“Čestitam Andreju Plenkoviću na izbornom rezultatu, još uvijek ne na pobjedi, jer izbori još nisu završili”, rekao je na kraju Komadina.

Može li Picula naslijediti Milanovića, ili Kolarić koja je s Piculom zaratila. Pročitajte OVDJE.