ZLATKO HASANBEGOVIĆ: Stranka HSP AS treba ostati uz HDZ – donijela je korist HDZ-u

zlatko hasanbegović

Ovo su razmišljanja Zlatka Hasanbegovića, HDZ-ovog tehničkog ministra, o tome je li moguća koalicija HDZ-a i Mosta i o koaliciji sa strankom HSP AS.

“Koalicija je moguća, ona je strateška i ona je jedina moguća. Svi znaju da sam kao ministar surađivao s kolegama iz Mosta i da sam načelno veliki zagovornik koalicije HDZ-a i Mosta, ne kao privremenog rješenja, već kao dugoročnog strateškog političkog partnerstva za buduće godine”, rekao je Hasanbegović.

O političkom savezu HDZ-a i HSP AS-a kaže:

“Nema razloga da HSP AS ne bude uz HDZ. Riječ je o stranci koja je odano surađivala u Domoljubnoj koaliciji i ne vidim razloga, posebice zbog te jedne pravaške dimenzije da HSP AS ne ostane u jednoj vrsti političkog saveza s HDZ-om. Na koji način i u kojim izbornim jedinicama, to tek treba dogovoriti. Ta stranka je donijela korist HDZ-u, ona pokriva nama blisko biračko tijelo i HDZ se u svojoj politici mora usmjeravati prema svojim biračima i ne dopustiti da politiku stranke kreiraju bilo mediji, bilo politički lobiji koji na nijedan način nisu povezani s HDZ-om”, rekao je.

Komentiraj