ZLATKO HASANBEGOVIĆ: Po svojim stajalištima najbliži sam Bruni Esih – šteta što nije kandidatkinja HDZ-a

Foto: Facebook
Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih, Thompson i Željko Glasnović (Foto: Facebook)

Esih nije članica stranke, ima pravo istaknuti svoju kandidaturu. Ona je to učinila, HDZ ima svog kanididata za gradonačelnika Zagreba. Tu je početak i kraj bilo kakve kontroverze -rekao je za N1 Zlatko Hasanbegović, bivši HDZ-ov ministar kulture, koji i ne krije koliko je blizak Bruni Esih.

Odgovorio je i na pitanje hoće li sudjelovati u njezinoj kampanji. “Nisam kandidat niti sudjelujem na izborima. Samo sam jasno rekao i bio bih licemjer kad ne bih rekao da je od svih postojećih kandidata po političkim stajalištima, mojim shvaćanjima najbliža Esih. Žao mi je što nije kandidatkinja HDZ-a. Ona je dobar kandidatat. HDZ ima drugog kandidata kojeg je predložio Plenković. Prgomet je jedini kandidat kojeg HDZ ima. Istaknut je u legalnoj proceduri. Konačni pravorijek će dati birači”, rekao je za N1 Hasanbegović.

Rekao je i kako ga nije strah hoće li zbog podrške Esih imati problema u HDZ-u, jer su, kaže, “vremena kažnjavanja prošla. HDZ je velika stranka koja funkcionira na principima supsidijarnosti. Živimo u demokraciji i različita politička mišljenja ne smiju biti nikakav krimen, čak ni unutar jedne političke stranke.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!