ZLATKO DALIĆ: Srce mi je kao Moskva – pozivam Ćiru i generaciju brončanih na finale!

zlatko dalić

“Bit će teško, ali možemo osvojiti naslov, spremni smo. Čujem se sa Ćirom, neka dođe, neka svi đođu u Rusiju”, rekao je među ostalim izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Novu TV.

Tako je Dalić još jednom pokazao svoje veliko srce i skromnost, jer želi svoj uspjeh i uspjeh ekipe proslaviti sa svima.

“Srce mi je kao Moskva. Ako Bog da, donijet ćemo taj naslov u Hrvatsku”, rekao je Novu TV.

“U igračima i meni probudio se inat. Ma, oni su jači od mene u glavi, oni mene guraju…. Imamo priliku i sve ćemo dati da to tako bude, to je jedna prilika kao za osvetu, iako ja na to ne gledam kao na osvetu, to je nogomet to je sport. Što god da bude mi moramo biti ponosni na ovo što smo napravili, biti dostojanstveni u svakom trenutku, biti ponizni. Mi jesmo ponizni jer vjerujemo u to, nismo se u uspjehu uzdigli, nismo se u porazu ponizili i to je najvažnije. Moramo gurati svoj put, u to vjerovati. Bit će nekad nekih lošh situacija u životu, ali čovjek mora uvijek ostati hrabar i vjerovati u to. Kao što je bilo kad smo gubili od Danske, kad smo gubili od Engleske. Mi smo vjerovali, gurali dalje. I nije bilo u niti jednom trenutku nervoze, oštrih riječi, povika, svađe. Bila je jedna pozitiva. Ta pozitiva nas je dovela do ovoga… Mi ćemo se boriti i dati sve od sebe, a onda kako bude. I kad smo pošli u Rusiju rekao sam da ne mogu obećati finale, ali mogu obećati borbu, karakter, želju i to smo pokazali, a dalje što bude”.

Govorio je i o jedinstvu, o zajedništvu: Ovo je Hrvatska, ovo nije ni moja ni Šukerova ni ne znam čija reprezentacija, ovo je Hrvatska reprezentacija, moramo biti svi zajedno, ako hoćemo da ova država, da ovaj nogomet ide naprijed. Ne možemo biti negativni, zločesti. Jer ako si zločest kako očekuješ da ti se nešto dobroga vrati. Ništa neće biti dobroga. Moramo biti pozitivni. I mi smo pozitivni. I hvala svim ljudima u Hrvatskoj, BiH, svijetu koji prate reprezentaciju, koji žive za nas i ovo što se dešava po Hrvatskoj, to je veličanstveno. Zaista sam ponosan i srce mi je kao Moskva i daj Bog da donesemo pehar u Hrvatsku, ali ako i ne donesemo napravili smo puno”.

Podsjećamo, brončanu medalju su 1998. godines zbornikom Miroslavom Ćirom Blaževićem, osvojili Dražen Ladić, Marjan Mrmić, Vladimir Vasilj, Slaven Bilić, Goran Jurić, Zvonimir Soldo, Ante Šerić, Dario Šimić, Igor Štimac, Igor Tudor, Aljoša Asanović, Zvonimir Boban, Robert Jarni, Krunoslav Jurčić, Zoran Mamić, Silvio Marić, Robert Prosinečki, Mario Stanić, Ardian Kozniku, Petar Krpan, Goran Vlaović te aktualni predsjednik HNS-a i tadašnja Zlatna kopačka SP-a, Davor Šuker.

 

Komentiraj