ZLATKO DALIĆ: Meč protiv Nizozemske jedan je od najvećih u povijesti hrvatskog nogometa

Izbornik hrvatskih nogometaša Zlatko Dalić izašao je pred novinare nakon ulaska Vatrenih u finale Lige nacija.

Izvor: Media servis

Hrvatski su nogometaši pobijedili Nizozemsku u Rotterdamu sa 4:2 i u nedjelju ih čeka finale Lige nacija protiv boljeg iz meča Italije i Španjolske koji se igra večeras.

“Potrošili smo se na utakmici u svakom smislu, bilo je puno emocija, ali sretni smo nakon ovakve utakmice i nakon ambijenta koji smo doživjeli. Kada se podvuče crta ovo je jedna od najvećih utakmica u povijesti hrvatskog nogometa”, rekao je Zlatko Dalić i dodao:

“Hvala dečkima nas svemu, osam treninga je iza nas, dečki su to sjajno odrađivali, odlično smo ih skautirali, sve je bilo na visokom nivou. Navijači su nas nosili, bila je to jedna od možda najvećih pobjeda reprezentacije”

Dalić je naglasio kako igrači dolaze sretni u reprezentaciju, pohvalivši svoj stožer. “Mene drži na visokoj energiji i na visokom nivou ekipa i igrači. Oni me slijede i prate. Svi na svako okupljanje dolaze sretno i sa smiješkom. Nakon EURO-a je stožer na još većoj razini. Svima se želim zahvaliti. Odluke donosim ja, ali sve ih zajednički komentiramo. Rasteretili su me, dobar smo tim”.

Hrvatska će u finalu igrati protiv Italije ili Španjolske, Dalić nije želio birati.

“Protiv Italije u mom mandatu nismo igrali, sa Španjolcima jesmo. Neću birati, da ne ispadne da sam krivo birao. Španjolci će težiti nadigravanju, Talijani će igrati drugačije, čvršće. Bez obzira tko dođe, znamo št
je naš posao”.

.Opet je, po tko zna koji put oduševio hrvatski kapetan Luka Modrić koji je pri izlasku s terena dobio ovacije svih navijača s tribina.

“Stalno govorimo o Luki, svaka presica je dokad ćeš, kad ćeš. Kao da ga tjerate u mirovinu. Ja ću dati Luki da donese tu odluku. Zato je Luka taj i zato je Luka neponovljiv. On je ikona gdje god se pojavi”, rekao je hrvatski izbornik.