ZLATKO DALIĆ: Izgubili smo zasluženo, kuknjava ne pomaže, imamo utakmicu za treće mjesto

Nakon poraza od Argentine izbornik Zlatko Dalić je komentirao utakmicu, ali nije rekao kako su naši ovaj put odigrali loše.

– Čestitam Argentini na plasmanu u finale. Nama ostaje da se skupimo, dignemo glavu i idemo u utakmicu za treće mjesto. Imali smo pola sata kontrolu, igrali dobro i čuvali posjed. Onda ta kontra, gol, ali to je tako, nekad te sreća pomazi, nekad ne, ali to je tako, nemamo ništa od toga da kukamo, rekao je izbornik Dalić.

Osvrnuo se na situaciju prije argentinske kontre i spornog penala:

– Naši dečki bunili su se prije da je bio čisti korner za nas, ali ga nije svirao. Šta ćemo, ne možemo se na to žaliti, izgubili smo, nemam dečkima što zamjeriti, davali su cijeli ovaj turnir sve od sebe.

Argentina je zatvorila našu desnu stranu, pa smo išli na lijevu, ali ni to nije išlo?

– Imali smo mi dosta dobre situacije, ali nismo bili pokretljivi, pogotovo u fazi napada, nismo bili konkretni, fali nam jedan pravi napadač da to probijemo, ali nismo to napravili. Mi to nemamo, znamo što jesmo, što nismo, to je to, kaže izbornik za HRT.

Objasnio je potom izmjene u nastavku:

– Htjeli smo dobiti brzinu s Oršićem, da budemo okomitiji. Malo smo se popravili, ali primili smo onda treći gol i stvarno se onda teško bilo vratiti. Zaslužen poraz.

Zašto je zamijenio Brozovića?

– Osjetio je mišić, nisam ga htio do kraja forsirati, rekao je Dalić i zaključio:

– Da nam je netko prije SP-a ponudio ovo, prihvatili bi, ovo je sjajan uspjeh hrvatske reprezentacije i ponosni smo.