ŽIVI ZID OBJAVIO: “To je to! Imamo potpise, dovukli smo Dinka Cvitana u Sabor!”

sinčić, bunjac, pernar, živi zid

U roku sedam dana glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan podnijet će izvješće o radu Državnog odvjetništva za 2015. i 2016. godinu nakon što je Živi zid uspio od oporbe, bez SDP-a, prikupiti 30 potpisa za taj zahtjev.

Na Facebooku su iz Živog zida napisali.

[DIJELITE]

To je to! Potpisi skupljeni bez HDZ-a i bez SDP-a. Dovukli smo Dinka Cvitana u Sabor i dat će informacije o Agrokoru i svim drugim nedjelima i kriminalima. Neki su odmahivali rukom, neki su se smijali. Zastupnici Mosta su potpisali, osim predsjednika Petrova koji je jučer odbio.

SDP sinoć nije htio, a danas nam nije trebao. Manjine nisu. Odbili su Željko Lacković, Ivica Mišić.

Uspjeli smo nemoguće, jer ovakva diktatura kakvu danas vidimo u Saboru, kažu zaposlenici, nikad nije viđena.

Unatoč borbi Vlade, mi smo svoj posao uspješno odradili i nakon 3 godine državni odvjetnik dolazi dati izvješće za 2015. i 2016. – što su uporno htjeli izbjeći.

Valja podsjetiti kako su iz Živog zida iskoristili promjenu saborskog Poslovnika te su prvi iskoristili četvrti stavak, 228. članka koji kaže: “Predsjednik Hrvatskoga sabora će u redoslijed rasprava za sljedećih sedam dana uvrstiti i rasprava će biti provedena za onu točku dnevnog reda koju pisanim zahtjevom zatraži najmanje 30 zastupnika, a koja je u dnevnom redu najmanje 60 dana”.

Zahtjev je potpisao zastupnik Živog zida Ivan Pernar stoji da je godišnje izvješće o radu DORH-a na dnevnom redu više od 60 dana jer je uvršteno još 28. listopada 2016. godine.

Na dokumentima koje je objavio Živi zid vidi se kako su uz zastupnike Živog zida zahtjev potpisali Anka Mrak Taritaš, Ivan Lovrinović, mnogi iz MOST-a, zastupnici IDS-a, Krešo Beljak, Željko Glasnović, Bruna Esih, Ivan Lovrinović i drugi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/zivizidd/posts/1393271060777922″ bottom=”30″]

Komentiraj