ZET OBJAVIO: Stižu nove karte – neke se kupuju samo u tramvaju i autobusu

Podijelite članak

Od ponedjeljka, 1. travnja, ZET uvodi nove vozne karte od šest i deset kuna koje će se prodavati samo i isključivo kod vozača tramvaja i autobusa, dok će pojedinačne jeftinije karte i dalje biti dostupne na kioscima i prodajnim mjestima ZET-a.

Piše: Branimir Fagač

“Karte koje će od ponedjeljka putnici platiti šest kuna, kupljene kod vozača, vrijedit će za dnevnu vožnju do 30 minuta, dok će one od deset kuna vrijediti za vožnju do 60 minuta”, priopćili su iz ZET-a.

Nove će, dakle, papirnate, pojedinačne karte kupljene u vozilu za sada vrijediti samo na prometnom području Grada Zagreba, odnosno na području I. tarifne zone, dok sve ostale pojedinačne karte i dalje vrijede na svim prometnim područjima.

Uvođenjem novih karata od 6 i 10 kuna, neće se ukinuti pojedinačna karta kupljena u vozilu od 15 kuna – za vožnju do 90 minuta kao ni dnevna karta, te ih putnici i dalje mogu kupiti kod vozača.

“Na našim prodajnim mjestima, kao i na kioscima ugovornih partnera, i dalje će građanima biti dostupne pojedinačne karte od 4, 7 i 10 kuna za vožnju od 30, 60 i 90 minuta”, poručuju iz ZET-a.

Komentiraj