ŽELJKO SAČIĆ: I službeno sam zatražio da se iz Sabora ukloni portret Josipa Manolića

Podsjetimo kako je 23. kolovoza Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma.

Tim povodom je umirovljeni general i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić, kako je i najavio, zatražio da se iz Sabora ukloni slika – portret Josipa Manolića.

Naime, portret Josipa Manolića visi u dvorani “Janko Drašković” u zgradi Hrvatskog sabora, zajedno s drugim predsjednicima Sabora.

Na Facebooku je Sačić, koji je više puta Manolića optuživao za komunističke zločine, napisao:

“Povodom nadolazećeg našeg Spomendana (23.kolovoza) – Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, evo, (kako sam i najavio) uputio sam i službeno, kao saborski zastupnik, obrazloženi zahtjev tajniku Hrvatskog sabora, gospodinu Orloviću, za uklanjanje portreta Josipa Manolića iz zgrade Hrvatskog sabora, pa Bože pomozi !!!”

Podsjetimo, Josip Manolić bio je prvi predsjednik Županijskog doma Hrvatskog sabora. Drugi dom je bio Zastupnički dom.

Naime, prema Ustavu iz 1990. godine Županijski dom imao je 68 zastupnika. Iz svake županije i Grada Zagreba po 3, što je ukupno 63 (3·21=63), a preostalih 5 zastupnika je imenovao predsjednik republike.

Komentiraj