ŽELJKO SAČIĆ: I dalje se blati moje ime u svezi s Gruborima – tužim Telegram i N1 televiziju

Saborski zastupnik i general u mirovini Željko Sačić već se neko vrijeme žali kako neki mediji zlouporabljaju njegovo ime u svezi s ubojstvima u Gruborima unatoč, kako kaže, pravomoćnim sudskim presudama domaćih i međunarodnih sudova.

Sačić poručuje svima koji ga blate i napadaju da dobro pročitaju oslobađajuće sudske presude domaćih i međunarodnog kaznenog suda kojom su oslobođeni bilo kakve odgovornosti njegov ratni zapovjednik general Mladen Markač i general Ante Gotovina. Sačić još jednom kaže da prema tim presudama njegove odgovornosti o zataškavanju u slučaju Grubori apsolutno nema.

A budući neki i dalje u tom kontekstu spominju njegovo ime odlučio je zadovoljštinu potražiti na sudu. Objavio je tako na Facebooku kako je podnio tužbe protiv Telegrama i N1 televizije.

Ovo je njegova objava u originalu, koju prenosimo:

“Eto, sa kriminalno klevetnickim, apsolutno neodrzivim, pravno neosnovanim javnim sramocenjima i blacenjima mi protuhrvatski zlotvori zaželjeli dobrodoslicu u Hrvatski sabor.. I, sada, pun vjere i nade u hrvatsko sudstvo, trazim sudsku zastitu od tih mrzitelja istine i temeljnih vrijednota, zapisanih u nasem Ustavu. Pa , Boze pomozi.

Prilog ; sudske tuzbe.. Tuzeni zlotvori; 1. N1..i Slavica Lukic, 2.N1..i Zovak “News bar”3.Telegram…i Modricka. Vrijednost spora; skromnih, primjerenih 180 000,00 kn sa pripadajucim kamatama, na dan pravomocne sudske presude.

Dakle, civilizirano, pravno utemeljeno i apsolutno potrebno, sa svrhom sudske zastite moje casti, ugleda i dostojanstva, od upornih, tvrdokornih, nesocijaliziranih i kriminalnih krsitelja pravnog poretka Republike Hrvatske, motiviranih (osim vulgarnim senzacionalizmom i povecanjem citanosti – gledanosti) i, po svemu sudeci – nacionalnom mrznjom, uz uporabu govora mrznje”.

Komentiraj