ŽELJKO KERUM: Zašto sam rekao da je Puljak napravio samo šest filanih paprika

Bivši splitski gradonačelnik i kandidat za novi mandat Željko Kerum gostovao je na N1 televiziji i među ostalim objasnio zašto je rekao da je donedavni splitski gradonačelnik Ivica Puljak jedino napravio šest punjenih paprika.

“Ma Puljak nije napravio ništa, to je bila jedna satira. Ja sam poznat po tome, a i građani Splita se vole šaliti i prihvaćaju šale i zezanje. Žalosno je što se u protekloj godini nije dogodilo ništa, mandat traje četiri godine, a zapravo se ni u 2021. ni u 2022. nije dogodilo ništa. Ostaju dvije godine mandata i onaj tko pobijedi neće moći napraviti ništa. Jedino ja, ako pobijedim, nešto ću napraviti, a ovo što on radi je cirkus, ogroman trošak i novi izbori uopće nisu bili potrebni”, rekao je Kerum za N1.

Istaknuo je da je napravljena šteta za Grad Split, jer je sezona počela te da svi žive od sezone, a da je Puljak “inscenirao izbore”. “On je gledao kako će napuniti svoj džep, mi posla imamo previše, zimi nismo ležali, a sad kad bismo trebali nešto odraditi i naplatiti, sve leži. Ja ne mogu vjerovati da građani Splita to neće primijetiti. Splitu trebaju ljudi koji znaju što trebaju napraviti, ja znam što treba, imam već sve projekte”, rekao je Kerum.

Kazao je da su birači Puljka birali zato što su naivni te da je imao medijski prostor i dobar PR, ali da nije napravio ništa. “Jasno je da sam ja napravio velike stvari za Split. HDZ nikad ne bi napravio spomenik Tuđmanu, oni nisu imali snage za to, napravio ga je Kerum. Zašto HDZ i desne opcije nisu smjeli napraviti križ, koji je povijesni, na Marjanu? Napravio ga je Kerum”, rekao je.

Kerum Puljku zamjera i to što je rekao da je u godinu dana objavio 220 znanstvenih radova. “Pa što si radio u Gradu i Banovini, zanima te lova i uzimaš 500 eura po radu? Kad onda radi, kad spava?”, upitao je.