ŽELJKO KERUM: HDZ zapravo nema kandidata za gradonačelnika, njihov sam kandidat ja!

Za manje od mjesec dana, Split će na nove izbore za gradonačelnika. Jedan od kandidata koji ponovno želi zasjesti u gradonačelničku fotelju jest Željko Kerum iz HGS-a. Uvjeren je da će mu to i poći za rukom.

Izvor: Media servis

Zašto bi građani upravo njemu trebali dati povjerenje na splitskim gradonačelničkim izborima, pitali smo Željka Keruma, a on odgovara da su iza njega ostala djela koja su vječna.

“Od križa na Marjanu, od Tuđmanova spomenika, od Zapadne obale, od mosta na kampusu i tako dalje, ali najvrjednije je ono što sam ja ljudima pomagao – socijali, studentima, penzionerima, bolesnima, djeci. Napravio sam vrtiće u tri mjeseca otkako sam došao na čelo grada, a od tada do sada nisu napravili ništa.”

U slučaju da pobijedi, prvi će mu potezi, kaže, biti gradnja novih vrtića i rješavanje prometnih problema.

“Odmah ću riješiti vrtiće za svu djecu. Odmah, istog trena. Istog trena radim natječaje za prometno rješenje u Splitu. U Split ne možeš ući iz pravca Solina, iz Podstrane se ujutro čeka po dva sata. Znate koliki je to trošak? Znači, odmah rješavam promet. Znači, socijalu obavezno. Socijalno ugrožene, od invalida, penzionera, studenata i tako dalje. Imam kompletan plan i program koji stalno stoji.”

Prema liku i djelu bivšeg gradonačelnika Ivice Puljka, Kerum je vrlo kritičan.

“Kada je došao Puljak, oni su se zadužili. Uzeli su kredit od 130 milijuna kuna. To nije rješenje. Treba gradske resurse i imovinu pustiti u pogon da se od njih stvara prihod i da se iz tog prihoda pokriva i kultura, i školstvo, i sport, i socijala, i sve ostalo. Nije rješenje uzeti kredit i vraćat kamate i tako dalje. Puljak i ekipa to ne znaju raditi niti su ikada radili. Narod to zna i zato je to moja šansa.”

Puljak je pozvao sve kandidate u gradonačelničkoj utrci na javno sučeljavanje. Kerum kaže da će se odazvati.

“Ja sam stalno spreman za sučeljavanje i da pričamo o temama koje su potrebne gradu, ali nažalost, neki mediji su pod pritiskom napravili sučeljavanje samo dva kandidata i to nije pristojno ni demokratski. Tako da ja očekujem da će biti sučeljavanja i da će na sučeljavanju prisustvovati svi kandidati koji se natječu za gradonačelnika Splita.”

Na pitanje s kime vidi potencijalnu suradnju u slučaju pobjede na izborima, Kerum odgovara: S HDZ-om. Unatoč tome što su za kandidata izabrali nestranačkog Zorana Đogaša, Kerum kaže da HDZ nema svog kandidata.

“Birači HDZ-a će meni dati glas. Oni na izborima nemaju kandidata. Na njegovom plakatu za gradonačelnika nigdje nema HDZ-a. To svatko može vidjeti tako da je on praktički nezavisni kandidat. HDZ nema kandidata, odnosno kandidata HDZ-ovih birača je Kerum, ja. Tako da je to vrlo jednostavno.”

Što se tiče kandidata za zamjenike gradonačelnika, Kerum kaže da će njegovi biti bivši predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić i HGS-ova vijećnica Lidija Bekavac.

Kerumova poruka biračima je sljedeća:”Molim birače da izađu (na izbore), da razmisle i ne eksperimentiraju. Da idu na sigurno. Eksperiment je bio i prošli (gradonačelnik) Opara i Puljak i ostalo. To su ljudi koji su licemjeri, koji pričaju priče i ne rade ništa. Odnosno, možda bi i radili da znaju. Znači, neka idu na sigurno, neka biraju provjerenog kandidata, a provjereni kandidat sam ja.”